En trappa som går upp går också ner!

Japps, en trappa som går upp går också ner, det är några sanna ord som kommer från en låt med samma titel. Jag ska se om jag kan hitta den på you-tube....
Den verkade inte finnas, men bra är den!

Veckan som gått har varit väldigt blandad. Vi har lite nya ämnen, typ svenska C, som är jätteroliga, och så lite andra som inte känns fullt så motiverade. Veckans bästa dag måste ändå ha varit onsdagen! Det kändes som att allt liksom föll på plats. Härligt var det.

Igår var också en välidigt bra dag. Jag hade sovmorgon eftersom att franskan var inställd, och sånt är ju alltid skönt. Efter skolan bar det av till stan, jag, Helena, Charlotte och Johanna skulle se filmen "i taket lyser stjärnorna" som egentligen har premiär idag, en förhandsvisning alltså! Riktigt bra var den, men som så många andra ungdomsfilmer var den något överdriven. Delar av filmen var väldigt trogna boken, medans andra delar var helt påhittade av filmskaparna, men trots det tycker jag verkligen att det var en jättebra film!

Efter biobesöket tog vi en fika på ett mysigt café i närheten av östermalms tunnelbanestation. Bara för att jag skriver om det här så kommer jag självkklart inte på namnet på stället, men mysigt var det i alla fall. Vid 10 var jag hemma igen, eftersom att det var skoldag dagen efter som dessutom innehöll ett prov...

I morgon ska jag på spelning
. Det är "Stowned" som spelar, vilket betyder Anders, Dennis och Gabriel i min klass, plus två killar till, Stéphan och Affe. Det ska bli kul!!!

Flera andra roliga saker har hänt denna vecka
, men jag känner att jag inte kan skriva dem här, så jag säger bara såhär: Jag är riktigt glad över att jag pratade med en viss person!

À bientôt!
//Amanda

Fail....

....big time

Disneynörd?

Över 40 så är du disneynörd!

Jag har sett:
[x] Aladdin
[x] Askungen
[x] Bambi
[x] Snövit & de sju små dvärgarna
[x] Djungelboken
[x] Pinocchio
[ ] Fantasia
[x] Dumbo
[x] Peter Pan
[x] Lady och Lufsen
[x] Lejonkungen
[x] Lejonkungen 2
[ ] Lejonkungen 3 (hakuna matata)
Totalt: 11

[ ] Törnrosa
[x] Pongo och de 101 dalmatinerna
[x] Svärdet i stenen
[x] Aristocats
[x] Robin Hood
[x] Bernard och Bianca
[x] Bernard och Bianca i Australien
[x] Micke och Molle
[ ] Mästerdetektiven Basil Mus
Totalt: 7

[x] Oliver och gänget
[x] Den lilla sjöjungfrun
[x] Pocahontas
[x] Ringaren i Notre Dame
[x] Herkules
[x] Mulan
[ ] Mulan 2
[x] Tarzan
[x] Kejsarens nya stil
Totalt: 8

[x] Atlantis
[ ] Lilo och Stitch
[ ] Skattkammarplaneten
[x] Björnbröder
[ ] Kogänget
[ ] Vilddjuren
[x] Alice i underlandet
[ ] Janne Långben the movie
[x] Anastasia
Totalt:4

OTECKNAT
[x] Pirates of the Caribbean 1
[x] Pirates of the Caribbean 2
[x] Pirates of the Caribbean 3
[x] Narnia
[x] Föräldrafällan
[x] George of the djungel
[x] Flubber
[ ] The Mighty Ducks
Totalt: 7

[ ] The pacifier
[ ] Miracle
[ ] The Kid
[x] Joe - jättegorillan
[ ] Mary Poppins
[ ] Remember the Titans
[x] National Treasure
Totalt:2

ANIMERAT
[x] Bilar
[x] Superhjältarna
[x] Monsters inc.
[x] Ett småkryps liv
[x] Toy Story
[x] Toy Story 2
[x] Hitta Nemo
[x] Den lilla kycklingen
[ ] Dinosaurier
Totalt: 8

Totalt:
47
Jag är en disneynörd!

Fredagsmys

Ikväll ska jag hem till Marta på typ filmkväll/tjejkväll/fredagsmys. Det ska bli myys :-) Dock kunde dagen ha börjat bättre. Jag vaknade vid halv 9 från en dröm i vilken jag var tillsammans med Chad Michael Murray, en riktigt bra dröm alltså. Eftersom att jag inte behövde gå upp förrän nio så somnade jag om och drömde vidare om min och Chads romans. När jag har snoozat två gånger så vaknar jag med ett ryck och inser att jag har missat tåget och börjar om en kvart. Som tur var jobbar pappa hemifrån på fredagar så snäll som han är körde han mig till skolan. Jag kom i tid, men med ett stort ruffs, inget smink, medhavd frukost och fortfarande sömnen kvar i ögonen... inte den bästa starten, men vad gör man inte för Chad Michael Murray?!!?

Väl i skolan hade jag bara en lektion eftersom att musiken var inställd och det var Ylvas tur att ha inså. Nu är jag hemma, har precis tvättat bort en ansiktsmask och ska snart gå iväg och hämta Asrid från skolan. Pappa bad mig att göra det, och eftersom jag gärna vill ligga bra till hos honom så att jag får ta bilen ikväll så gör jag såklart det som han ber om!


Vem tackar nej till att drömma om en sånhär snygging?
Inte jag i alla fall! Nu ska jag gå iväg och hämta Astrid!
À bientôt!
//Amanda17 januari


90's, jag var faktiskt lite taggad igår, men det var inte så kul som jag hade förväntat mig. Tyvärr så var det alldeles för mycket folk, alldeles för stort och inte alls så mycket härlig 90-tals musik. Det var kul, men inte något ställe jag vill gå tillbaka till, i alla fall inte om de tar inträde.

Idag har jag varit i Täby Centrum med Camilla
. Hon skulle köpa en mössa, och jag hade ingenting bättre för mig. Vi hyrde dessutom en film "Brudens bäste man" eller "Made of Honor" på engelska. Den verkar bra, så jag hoppas den är lika tramsig som jag vill att den ska vara :-)Nej, nu ska jag sluta skriva här innan jag skriver någonting som jag inte vill att ni ska få veta!

//Amanda

Tänk så det kan gå

Jag bestämde mig för att ta tag i mitt liv, sms:ade Maja och frågade vad hon skulle göra ikväll. Det hela slutade med att jag ska ut, till ett ställe som heter 90's. Det blir kul, de spelar mängder av 90-talshits som man dansade till i lägstadiet! Med tanke på att jag ska dit med ett helt gäng som jag gått lågstadiet med så lär det bli en liten nostalgitripp, så TAGGA!

À bientôt!
//Amanda

Vendredie!

Freeeeeedag! Veckan är över och det är sköööönt! Heeeeelg!

Idag har jag varit i skolan, och sedan åkte jag till täby centrum med Helena. Det var mysigt trots de alltför vita benen i kombination med korta kjolar....

Förra fredagen var vi ju ute, och här är en bild på oss, taggade och glada! Från vänster till höger: Jennifer, Carro, jag och Helena. Det är en riktigt bra bild måste jag säga!I, helgen ska jag förhoppningsvis träffa Karlotta men jag vet inte, ingenting är bestämt än. Jag har ingen lust att vara hemma i alla fall, så någonting lär jag ju hitta på. MEN jag ska nog ta det lugnt i kväll. Det är rätt skönt att göra det (speciellt eftersom att jag har otrolig abstinens efter OTH...) :-)

Nej, jag har verkligen ingenting vettigt att skriva, så jag ska bara säga: GRATTIS JENNIFER!!!!!!!

À bientôt!
//Amanda
Jobba, plugga, äta, sova...

...ja, så skulle man kunna sammanfatta min vecka, men den har varit rolig! I måndags träffade jag för första gången Oscar, min elev som jag ska hjälpa med franskan. Eftersom att allt som jag hjälper honom med är privat etc.etc så kan jag inte skriva för mycket om det här, men jag kan säga att det var lärorikt och en aning förvirrande sådär första gången.

I tisdags jobbade jag på sportex
. Det kändes inte så länge sedan jag hade jobbat senast, men när jag började tänka efter så var det ju en månad sedan...! Det gick i alla fall, det var väldigt lugnt i butiken och jag hann gå igenom massa viktiga saker med min chef.

I går var jag hemma hos Oscar igen
, denna gången kändes det lite lättare, och jag hade bättre koll på vad jag skulle göra, förhoppningsvis fortsätter det att gå så lätt.

Idag har jag varit ledig,
men inte egentligen. Jag och Camilla, en tjej i klassen, åkte in till stan efter skolan för att betala det sista till vårt studentflak, skriva kontrakt, och få den sista informationen. Så nu är det nästan färdigfixat vilket känns väldigt, väldigt skönt.

Vad har mer hänt sedan i söndags?
Jo, Jennifer har åkt till La France och i morgon fyller flickebarnet 19! (om hon nu fortfarande kan kallas för flickebarn??) Jag har haft en del grejer i skolan, och nu borde jag verkligen göra någonting på mitt projektarbete så att jag kan skriva att jag gjort någonting i min loggbok....

Jag är så glad över att jag valde att ha sångundervisning i skolan i stället för piano. Även om lektionerna skrämmer slag på mig så lär jag mig massor, och mitt självförtroende för min röst har nog aldrig varit bättre (men dock är det fortfarande ganska skört... ) Jag hade lektion idag, och ja, även om jag inte riktgit vet vad det är jag gör så är det någonting som jag gör som är bra. Det är ju bra i alla fall!

Nu ska jag plugga....
À bientôt!
//Amanda

11 januari

11 januari 1995 förändrades mitt liv.

Idag är det 14 år sedan.

"Sov du lilla videung, än så är det vinter..."


//Amanda

Latlördag

The Taste, som stället jag var på igår hette (kommer verkligen inte ihåg om jag skrev det, och jag orkar inte kolla..) var riktigt bra! Vi kom dit vid 10, vilket man nästan måste göra för att vara säker på att få komma in. I alla fall så bitchade sig dörrvakterna för att vi var så många, typ 15-20 pers, och för att vi inte var 19. Dock hade vi ju anmält oss via facebook, där det stod att åldersgränsen var 18, så vi fick komma in. Väl inne var det fortfarande restaurang, och vi fick höra att DJ:n skulle komma vid 11, så vi satte oss ned, pratade och köpte någonting att äta/dricka. Det var ganska mysigt att bara sitta och prata där, medan alla 30+ började försvinna och 18-åringar strömma in. En av de första riktiga låtarna som DJ:n spelade (som alltså inte var söndermixade...) var "Save tonight", vilket verkligen fick igång mig. Efter det rullade det bara på, ibland var det någon dålig låt så att man kunde vila fötterna.... Det som var så bra var att låtarna var väldigt, väldigt blandade. Kort sagt hade vi en riktigt lyckad kväll ute!

Idag har jag verkligen inte gjort mycket. Jag har pulat med min iPod, fixat lite projektarbete och sovit... men det var skönt! Angående projektet, som är något slags hat-kärleksprojekt så pratade jag med min handledare igår. Hon var jättenöjd med mig, och sa att vi kan avsluta detta i mars. Jag vill bli av med det, så nu ska jag se till att jobba på ordentligt och bli klar någon gång.

Nog om skolan, det är liksom inte tillräckligt att största delen av dagarna går åt att vara där, när resten av dagarna spenderas antingen tänkandes på skolarbete, eller försöka undvika att göra det...Hur ska det gå när jag inte längre har skolan i mitt liv? Det låter helfånigt, jag vet, men skolan är en stor del av mitt liv, och om ni som läser detta tänker efter, så har ni säkert träffat de allra flesta av era vänner genom skolan, och, som jag sa, så tillbringar vi sjuka mängder tid i skolan. Det enda vi gör mer än att gå i skolan (när det inte är lov, såklart) är att sova....

På tal om att sova så börjar det kanske bli dags för det nu... god natt!

À bientôt!
//Amanda 

Hej alla glada!

Hoppas att allt är väl. Själv är det bara bra, jag har haft en ganska bra dag. Ganskat kommer dit för att jag var lite sur på eftermiddagen, vilket jag antagligen har religionslektionen att tacka för. Som tur är så slutar kursen om ungefär en och en halv vecka, och efter det hoppas jag att jag ska slippa vara sur i skolan.... Grejen är att jag bara blir så frustrerad på min värdelösa lärare. Jag ska inte tråka ur er stackars läsare med att beskriva varför hon är så dålig, det räcker kanske med att säga att om man möter någon som någonsin haft henne och säger till denna person att "jag har lektion med X nu" och personen man pratar med ger mig en klapp på axeln och en medlidande blick....

Första körrepet för i år hade vi idag! Det var i och för sig inte så många där, men ändå, det är någonting med att ha kör, man blir liksom glad av det, på något vänster.

Jag vet inte om jag berättat det förut, men vi ska börja med ett nytt tema på musiken som vi ska hålla på med tills i maj, Då ska vi sätta upp en jättestor, egen, koncert i aulan, med temat "himmel och helvete". Det känns som att det kan bli riktigt bra, jag är verkligen lite taggad på att välja grupper själv nu, och hoppas att alla andra är det också. Jag skriver i morgon och berättar hur det blev :)

I morgon ska jag ut! Det var rejält länge sedan sist, och Helena ska med, eftersom att hon fyllde i december, mitt i julhetsen, har hon inte hunnit gå ut än, så nu är det dags! Jag hoppas att det blir en hejdundrande utgång så att hon blir glad! (vilket töntigt uttryck, "hejdundrande" men, jaja, jag är ju lite töntig, så det får stå kvar!)

Nu ska jag gå och duscha, vi hörs och ses!

À bientôt!
//Amanda

2008

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag tog körkort, tentade av en kurs, lyckades skaffa mig ett jobb, var i frankrike för första gången, kände på en gravid mage, var på min första jobbintervju, reste ensam med en kompis och var involverad i ett par utbyten. 2008 var, kort sagt, ett år så jag gjorde många nya roliga saker!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror inte att jag hade några...

 3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jaaa! Grattis Emma!

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej, det kan jag inte påstå.

5.Vilka länder besökte du?
Frankrike, Thailand (om det räknas, kom hem den 8 januari 2008)

6. Är det något du saknade år 2008 som du vill ha år 2009?
Ja, haha, det finns ju alltid saker som man vill ha, men en pojkvän skulle ju inte vara helt fel haha.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
19 november, då tog jag körkort
8 augusti, då fyllde jag 18
24 december, det var en av de bästa jularna någonsin
för att bara nämna några datum, det finns fler!

8. Vad var din största framgång 2008?

Att jag fick MVG på matte c prövningen, att jag fick två jobb och att jag klarade körkortet!

9. Största misstaget?
Att jag stressade upp mig för mycket över saker som inte var särskillt relevanta. Jag tog inte så bra hand om de jag tycker om som jag hade velat.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, jag har både varit sjuk och skadat mig, men inte speciellt allvarligt. "Skadan" som var störst var nog det gigantiska blåmärket som jag fick när jag skulle ta tåget upp till mina kusiner. Vi var på perrongen och av någon anledning var jag jättetrött så när jag skulle kilva på tåget missbedömde jag avståndet till tågvagnen och halkade ner med hela mig emellan tåget och perrongen (lika glamorös och smidig som alltid) och slog i knäet ordentligt saomtidigt som jag skrapade det. Blåmärket som jag fick stod verkligen ut och ändrade färg ett antal gånger. Det är fórtfarande inte helt borta...

11. Bästa köpet?

Jag vet inte, min kamera måste det bli, den överlevde att bli tappad i vatten!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Jag vet inte...

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Resorna, de nya vännerna och de gamla. Att klara körkortet var ju också ett riktigt glädjeämne, och sommaren :)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
I kissed a girl - Ketie Perry

I'm yours - Jason Mraz

O, fortuna - Carl Orff

Det är alla jag kan komma på nu, men det finns måååånga fler!

 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag hoppas gladare!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Vad svåra frågor! Men okej, kanske tagit mig mer tid till kompisar och intressen. Tittat på OS, det känns verkligen som att jag inte såg några av de "historiska" ögonblicken...

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat upp mig över saker som jag faktiskt inte kan göra någonting åt, i stället för att bara göra det bästa av situationen.

18. Hur tillbringade du jul?
Jag var hos mina kusiner i Näsland, gick tomte, åt sjuka mängder mat, åt godis, fick fina julklappar och åkte spark!

19. Blev du kär i år?
Ja, det skulle man kunna säga.

20. Favoritprogram på TV?
Heroes! Gossip Girl, House, Parlamentet, Idol och melodifestivalen...

21. Bästa boken du läste i år?
Twilight, Vindens skugga.

22. Största musikaliska upptäckten?
Apocalyptica, de är så coola. Hade ingen aning om att de existerade innan Erik tipsade mig :)

23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
En klocka och en mobiltelefon.

24. Något du önskade dig men inte fick?
Jag kommer inte ihåg, någon bok kanske?

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?

Var uppe hos kusinerna i Näsland, åt på restaurang.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja, det finns det ju alltid, men året överlag har varit bra tycker jag, även om det verkligen gått upp och ner så är jag ingenting jag kan komma på som jag hade kunnat påverka som hade gjort året bättre. Mer sol på sommaren i Sverige hade ju inte varit helt fel, men det är ju ingenting man kan göra någonting åt.

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?

Kläder eller hur jag är? Klädstilen har väl varit ovanligt mycket svart. Sköna kläder har jag satsat på, och gärna lite udda, men inte för mycket. Inte så uringat utan hellre att de visar mycket rygg eller sitter lite lösare. Mycket jeans har det blivit, främst stuprör, men också mycket leggings i roliga färger. 

Beteendemässigt har jag i år kanske varit lite surare än vanligt, i alla fall under hösten, vilket också har sina orsaker. Men jag har också varit glad, väldigt glad, och verkligen försökt njuta av tiden som är kvar i skolan eftersom att jag vet att även om det är ganska mycket pest just nu så kommer jag verkligen att sakna skolan när jag springer ut den 5 juni.


28. Vad fick dig att må bra?
Kompisarna, framgångarna, resorna, familjen!

29. Vilken kändis var du mest sugen på?
Robert Pattinson i Twilight, såklart, och Robin B, inte att förglömma!

30. Vem saknade du?
ingen direkt, under sommaren saknade jag de kompisar jag inte umgicks med, men annars ingen speciellt jättestor saknad efter någon.

31. De bästa nya människorna du träffade?

Frankrikegänget tar en solklar förstaplats, tänk om jag inte lärt känne dem!!??! Annars alla människor jag träffade I Cannes, och fransoserna som var här, och Kristine från Lettland såklart!

 

År 2009 ska jag....

- Överleva våren
- avsluta projektarbetet
- resa massor, förhoppningsvis
- jobba
- fortsätta att träna regelbundet
- gå på många skivor
- njuta av livet

Listan kommer från Jennifers blogg :)

Det var allt från mig!
À bientôt!
//Amanda

I'm back!

....igen. Efter ett otroligt uppvilande jullov är jag tillbaka hemma igen. Först var vi hos mian kussar som bor 10 mil väster om Umeå, i Sveriges minsta (till befolkningen) kommun, Bjurholm. Det var verkligen jättemysigt och hög julstämmninge eftersom att det fanns säkert en halvmeter snö, härliga tider!

Den 27:e bar det av till Åre, för att åka skidor och fira nyår. Det var också riktigt najs, särskillt när det var bra väder och mycket snö i backarna, man bara flög fram och det var verkligen härligt!

Jag kanske skriver lite mer detaljerat någon annan gång, men nu är jag alldelels för lat. Jag har försökt logga in här i säkert en halvtimme och nu lyckades jag, blir lite bitter... men men.

Nu ska jag nog sova
, tänkte bara säga att jag lever och mår bra, jag har bara varit utan internet ett tag :)

À bientôt!
//Amanda

RSS 2.0