Jag har inte skrivit på tre veckor...

...nästan. Är det ens folk som fortfarande läser denna blogg?

I helgen har jag varit hemma och stökat omkring. Jag har bland annat rensat mitt rum så att det känns lite mer som mitt, har införskaffat ett databord som tog en stund att bygga ihop. I fredags var vi hemma hos några familjevänner på middag och lördagen spenderades mestadels i Uppsala, eftersom jag och några vänner gick på teater och åt middag tillsammans. Alltså har jag varit hemma men gjort massa nödvändiga saker vilket resulterade i ingen tid till att träffa vänner. Det blir det ändring på nästa gång jag kommer hit, det lovar jag!!

Veckan som kommer blir hektisk men samtidigt inte. Jag har första tentan på fredag vilket betyder att jag måste plugga ordentligt så att jag klarar den. Beroende på hur effektiv jag är och hur svårt det är så kommer veckan bli mer eller mindre stressig. Vi har inga föreläsningar förutom en frågestund i morgon, så tiden finns ju. Jag ska satsa på att vara effektiv, det ska säkert gå bra!!

Jag utlovar ett mer utförligt och bildstarkt blogginlägg när tenan är överstökad. Nu vet ni att jag lever, lever ni?

//Amanda

Cykel!

Cykeln måste vara det bästa transportmedlet, någonsin! I går cyklade jag till Täby centrum där jag träffade alltid lika snälla Karro. Lunch intogs och vi gick runt ett bra tag utan att egentligen göra någonting. Eller jo, vi uträttade lite ärenden. Sedan cyklade vi hem till mig, det var då vi kom på att cykeln är underbar. Det kändes ännu mer så idag när jag för första gången gjorde Uppsalas gator osäkra med min gula fina cykel. Jag har ju äntligen fått hit min cykel, vilken lycka, vilken frihetskänsla! Jag har äntligen kunnat storhandla, det är ju helt fantastiskt! Wihooo jag älskar cyklar, cyklar föralltid i mitt hjärta.

 

Det är kanske ingen slump att jag har haft denna som ringsignal i 3 år? :)

 

I övrigt har helgen bestått i mat och lite plugg men mest umgänge med familjen. Idag åkte jag tillbaka till Uppsala, trots en rejäl försovning (heter det så??) kom jag i tid i morse, jag hann till och med dumpa mina saker här hemma innan jag gick iväg till skolan. Dagens föreläsare var norsk. Hon ansträngde sig jättemycket för att prata svenska, men stundtals blev det väldigt konstig svenska, eller bara lustig. Man förstod alltid vad hon menade och hon hade inte kvar någonting av den norska satsmelodin, men ändå pratade hon ändå inte riktigt som en svensk skulle ha gjort. Men hon var bra, väldigt tydlig och lätt att förstå. Det märktes att hon var riktigt intresserad av sitt ämne. Jag och några från min klass åt lunch ihop efterråt och sedan satte vi oss och pluggade. Det gick sådär, men jag ska ta nya tag när jag ätit mat.

 

Över och ut!


Lunch, middag och prat

Jag har nästan inte gjort någonting annat än att äta idag, känns det som. Dagen började med frukost, fortsatte med ärenden och en sväng till valstugorna innan jag trotsade regnet och begav mig till Värmlands nation där jag skulle möta Malin och Lovisa från klassen för att äta lunch. En måltid och flertalet bröd senare var vi alla sjukt mätta och rullade därifrån. Vi slog följe till V-Dala nation där jag avvek för att gå och möta Helena. En tur till mataffären senare satt vi vid hennes köksbort och försökte uppdatera varandra på vad som hänt sedan sist. Det var en del. Mat lagades, intogs och avnjöts. Jag fick ett paket (gott té, tack Helena!) och vi hade väldigt mysigt. Eftersom vi båda är förkylda (hon något värre än jag) bröt vi upp ganska tidigt så nu sitter jag här framför min lilla dator och skriver. Jag känner mig rätt nöjd med vad dagen har innehållit!

I går var jag på så kallad reccemottagning på Norrlands nation. Det innebär att nationen välkommnar alla nyblivna förstaårs studenter som även gått med i Norrlands nation, till nationen. Vi fick gratis mat, chili con carne, en rundvandring i huset och därefter mölighet att skriva upp sig till olika aktiviteter. Än så länge har jag skrivit upp mig till att gå en utbildning så att jag kan jobba som servitris på sittningar, fina middagar med mera, kören och innebandylaget. Det får räcka för stunden... En rolig kväll var det i alla fall!

Nu ska jag sova så att jag blir av med min jobbiga förkyldning någon gång!

//Amanda

Hej världen, jag lever!

Och jag bor i Uppsala, om ni inte redan visste det :) I går var det språkvetarpubrunda, det var vi inte ensamma om att hävda. Lärarna (som är typ 500 stycken, jag överdriver inte) hade också det. Och läkarna. Dock lät lärarna mest. Varenda bar de kom in i sjöng de "när pedagog marcherar in" i melodin "oh when the saints go marching in". Låten satte sig på hjärnan efter ett par genomsjungningar, och de var överrallt. Nollningar i all ära, men det blev något tjatigt när man hörde den låten för 50:de gången och någon frågade mig efter mina tvättrådslappar på kläderna. De hade poängjakt som går ut på att man ska göra sådana saker, sjunga allsång med främlingar, be om tvättrådslappar från främlingars kläder, gå skottkärra inne på en nation och så vidare. Underhållande första gången, tjatigt tionde gången. Men vi hade kul ändå!

Vi introducerade språkvetarsången för alla, vilket blev en succé, efter 4 pubar drog vi till Norrlands nation där det var klubb. Vi dansade gärnet tills de stängde vid 1 och sedan var det hem och nanna kudden. Idag har jag inte föreläsning förrän klockan 14 så jag kunde sova.

Innan pubrundan igår hade jag föreläsning i 4 timmar om fonetik och fonologi. Jag har fått lära mig massa termer för saker jag inte ens visste att man hade termer för. Men kul var det, föreläsaren var bra och engagerad vilket gjorde att man stod ut i 4 timmar. Rasterna gjorde väl sitt till också. Nu väntar jag på att köket ska bli lite ledigt så att jag kan gå och värma min matlåda och koka lite pasta. Sedan ska jag möta en tvåa i skolan. Jag ska köpa en av hans gamla böcker, najs!

En bild på de taggade lärarstudenterna får avsluta. Ajöss!

 

//Amanda


RSS 2.0