11 timmar!!!

Oj oj oj oj! Nu känner jag att hela jag litegrann skakar. Jag kommer aldrig kunna sova i dethär tillståndet. Men det borde jag göra. I morgon, eller om 11 timmar åker jag. Då kommer troligtvis den mesta av min bloggaktivitet flyttas över till: amandailyon.blogg.se. Jag har ännu inte hunnit fixa någon snygg bloggdesign, men det kommer. Jag vet hur jag vill ha den. Där finns alla mina äventyr (förhoppningsvis) dokumenterade.

Idag har jag packat. Ungefär som alla andra dagar, bara lite mer panikartat. Nu är jag klar i alla fall. Två väskor på nästan exakt 20 kg, ett handbagage på 7,5 kg och jag kan inte ha med mig så mycket mer. Något jag inte har så mycket av är bilder. Så ni som läser min blogg får jättegärna skicka brev med fina bilder, antingen på er, på mig eller på vad ni vill :) Jag vågar lägga ut min adress här:

Amanda Lönngren
Résidence cour des muses 1
Chambre 211
8 Rue Bonald
69007 Lyon
France

Brevbomber kommer att uppskattas och besvaras!

Hjälp, jag är pirrig. Men det kommer gå bra. Men jag är nervös. Mina föräldrar hade gjort mat som jag bestämde dagen till ära. Fläskfilé med saffranspasta med morötter och zuccini. Till efterrätt hade vi blåbärspaj. Gott var det! Nörden inom mig jublar just nu, för igår fick jag ett paket på posten:

Alla 7 Harry Potterböckerna på engelska i pocketformat. Lovely!

 

Nu borde jag sova. Det kommer jag inte göra. Men ska i alla fall sätta på mig pyjamas och borsta tänderna.

 

Bisous!

//Amanda
Avatar och SL

SL är sämst. Men Avatar är en jättebra film! Jag, Karro och Karin var på bio och såg den igår. Den var verkligen jättebra, jag hade förväntningar om att den skulle vara bra, men jag hade egentligen ingen aning om vad den gick ut på. Men bra var den, vill jag lova. I 3d såg vi den också, det var spännande, men inte fullt så coolt som jag trodde. Men kul var det!

Nu ska jag packa klart.
Över och ut!
//Amanda


Sagan om lösningen.

Det var en gång en flicka. Eller egentligen kanske en ung kvinna? Eller en tjej. I vilket fall som helst var hon 19 år gama och skulle flytta till Frankrike och plugga franska en termin. Hon började packa ner sina saker i god tid före avresan för att vara säker på att inte glömma någonting. En dag när hon ansåg att hon var nästan klar, då vägde hon sin packning på badrumsvågen som familjen nyligen införskaffat. Packningen vägde 31,5 kg. Flickan/kvinnan/tjejen hade inte packat ner allt än och kände sig förtvivlad. Det onda flygbolaget tillät nämligen endast 20 kilos packning. Hon blev inte glad. Hon hade hört talas om att man kunde skicka gods kors och tvärs över världen och började leta, men internet gjorde henne besviken. Hon gav upp.
När flickans pappa kom hem berättade hon för honom om problemet. Han skulle flyga med henne ner till Frankrike så problemet var inte att få dit sakerna utan att få hem dem. Pappan hummade lite och försvann. När han kom tillbaka sa han "du kan få hem dina väskor för 800 kronor". Flickan blev jätteglad. Pappan hade lyckats hitta bättre på internet än vad hon hade, och en lösning till problemet hade hittats. Flickan fortsatte att packa.
Sipp snapp slut!

//A

11 kg för mycket!

Gaaaaaah!

En bra dag

Idag va en bra dag. Jag hade bestämt med Patrik att vi skulle åka skridskor i Vasapparken idag. Så då blev det så. Vid halv fyra kom jag in till stan och tog mig bort till citymail lokaler på Döbelnsgatan. Där hängde jag en stund med alla sköna citymans och sen gick vi iväg. Det gick förvånandsvärt bra att åka skridskor, jag trodde verkligen jag skulle vara som Bambi på hal is, men det gick faktiskt riktigt bra. Jag ramlade några gånger såklart, men det gjorde Patrik också. Vi konstaterade att isen var hård och hal. När vi åkt ett tag kom en John Deere traktor och började "spola" isen, bara det att han typ inte gjorde någon skillnad. Men jag fick i alla fall visa mina skillz i traktormärken. Alltid något!

 

Igår hade Mikaela avskedsfest. Hon ska åka till Indien och volontärarbeta där lika länge som jag ska plugga i Frankrike. Det var jättemysigt! Nu borde jag fortsätta packa. Jag började på allvar igår, och det var verkligen inte att leka med. Det låg kläder utspritt över hela mitt golv. Och det vill inte säga lite, jag har ganska mycket golv att sprida ut mig på... Nu ligger största delen av kläderna i alla fall i väskor och jag har ringt adressändring och desutom tagit reda på min puk-kod till mobilen. Det känns inte som att jag har så mycket kvar att fixa. Hoh, jag börjar bli nervös! Nu ska jag titta på "flickan som lekte med elden".

 

Puss!

//Amanda
Bloggdesign...

Ja, nu har jag suttit jäääääättelänge och pulat med min bloggdesign. Den är ny, och jag tror att jag är nöjd. Vad tycker ni? Vad borde jag ändra?

Nu är jag hemma i "stan" igen, jag kom hem i torsdags med tåget från Åre. Det tog ett tag, men jag kom fram. Jennifers "farewell get-together" var mysig. Nu har de åkt.

I fredags hade jag också någon slags farewell get-together. Det var jättemysigt och Miriam hade gjort världens finaste kort till mig. Hon är verkligen jättekreativ! Det ska få en speciell plats när jag kommer till Frankrike. Nu borde jag verkligen ta tag i packandet. Förlåt för detta tråkiga inlägg. Jag ska bättra mig.

puss!

ny design

Klckan är lite för mycket för att jag ska orka fixa en helt ny design till bloggen, men eftersom jag, och några av mina vänner, upptäckt att min tidigare bloggdesign har hakat upp sig så ändrar jag nu, bara tillfälligt, till en annan design så att bloggen i alla fall går att läsa. Dessutom är det kanske på tiden att jag gör om designen lite, eller vad säger ni? Jag har ju trots allt inte gjort om på ett tag. I vilket fall som helst har jag inte lust att göra det nu, kanske kan det bli något att pyssla med på tåget på väg hem?

Just det, för er som inte vet. Nu är jag i Åre, vi kom hit idag. På torsdag åker jag härifrån för att vara med på Jennifers "hejdåfest", eller vad man ska kalla det. Familjen åker hem på lördag, så därför tar jag tåget.

Nu är det snart bedtime för mig, men jag måste bara säga att OM 12 DAGAR ÄR DET BYE BYE SVERIGE OCH BONJOUR LA FRANCE!!!!!!

Later!
//Amanda

RSS 2.0