Slölördag

Slödag, skulle denna dag kunna kallas. Det enda vettiga jag gjort är att plita ihop en seminarierapport, jag vet inte om den är speciellt bra dock, det återstår att se. På måndag ska den skrivas klart och skickas in tillsammans med alla andra saker. Det ska nog gå bra.

En hundpromenad gick jag också, det kanske var vettigt, fint var det i alla fall :) titta själva:

 

Jag tycker om vintern och nu är snart november slut, så då kan man börja lyssna på julmusik utan att någon tycker att man är knäpp, tjohoooo!

 

Nu ska jag sova.

 

//Amanda


Snösnösnö

Lillasyster undrade om jag inte skulle skriva någon gång, så nu skriver jag! Är som sagt hemma i Täby över helgen, även kallat landsbygden av Stefan. Honom träffade jag igår, vilket var första gången på hur länge som helst, så det var väldans kul att träffa honom igen!

Idag har det slutat snöa, trevligt med lite omväxling efter två dagars snöande, typ. Men nog om vädret, det finns väl roligare saker att berätta? Hoppas jag.

Igår hade vi lite FF eftersom päronen var iväg på fancy resaurang med sina kompisar, så jag och Camilla tog hit lite kompisar. Stefan fick sin teori om killar bekräftad: alla tycker om att spela rockband/guitarrhero. Rätt kul när han frågade om Christoffer (Ring?) och Jeff om de ville spela och det började tindra i deras ögon hahaha. För övrigt är jag imponerad av Christoffer eftersom han lyckades ta sig igenom nästan hela 13 snart 30 utan att ge upp någon gång i mitten vilket både Stefan och Jeff gjorde.

Nu ska jag hjälpa Camix med hennes blogg (eftersom jag är så himla duktig på bloggdesign?) sen kanske jag ska slå på stort och pynta om min blogg? Vi får se, vi får se!

Över och ut
//A

Nu har jag inte skrivit på sådär länge igen...

....det blir lite som det blir med denna blogg.

Mycket har hänt sedan sist, såklart, men sammanfattningsvis kan man säga att studentlivet i Uppsala är en livsstil som passar mig, det händer saker hela tiden och man har verkligen aldrig tråkigt. De få gånger jag har tid över pluggar, äter eller facebookar jag. Det blir inte så mycket tid över för annat.

Förra helgen var det ostkakegille med klädsel högtidsdräkt, på Kalmar nation. Jag, Lovisa, Malin, Elin och Laura tog på oss våra balklänningar och halft pulsade iväg till Kalmars där vi skulle på körsittningen. Till förrätt serverades ostkaka med kalkon, ruccola, salt och valnötter, till varmrätt fick vi köttfärsbiffar, rotfrukter i ugn, rödvinssås och ostkaka och till efterrätt fick vi ostkaka med sylt och grädda. Kort sagt var det väldigt mycket ostkaka, så nu behöver jag inte äta det på ett tag!

Vi hade kul, vi sjöng tre hyllningslåtar till ostkakan som alla gick ut på att ostkaka är det bästa vi vet, vilket var uppskattat från sittningens sida. Efter middagen var det eftersläpp på ÖG nation där vi dansade natten lång. Vid kvart i 5 låg jag i min säng, lycklig och med väldigt ont i fötterna. Min klänning blev klar i tid!

I samma veva hade vi tyskar på besök som jag var engagerad i, roligt roligt! Sedan har jag även hunnit med en tenta, finbesök av Karro, en till sjungning på en bal, kanske den bästa hemmafest jag någonsin varit på, lite bakande och hushållssysslor och annat nödvändigt. Kort sagt har jag haft ett par väldigt roliga veckor.

Det enda som varit mindre kul var att vår lärares dotters pappa (dvs hennes ex man) blev mördad för två veckor sedan, vilket är fruktansvärt. Hon blev tvungen att gå från skolan i måndags på grund av personliga skäl och har inte haft någon undervisning (undantaget två timmar i måndags) sedan detta hände. Jag hoppas att hon snart känner att hon orkar med sin vardag igen, och jag känner vekrligen med henne. Hur stor är sannolikheten för att någotnign sådant ska inträffa? Hu!

I helgen är jag hemma i Täby, äter gratis mat, umgås med familjen och vännerna (de få som bor kvar) och tar det lugnt. Tanken är att jag ska skriva ett par arbeten också.... Kanske ska fösöka göra det nu så man slipper tänka mer på det?

Hursomhelst, över och ut!
//Amanda

Jag har varit i Näsland!

Därav denna fantastiska bloggtorka. Men nu är jag i Uppsala igen. Trött (vilket är konstigt eftersom jag snittt typ 9,5 timmars sömn per natt) och glad. Det är kul att vara tillbaka samtidigt som det betyder stress och plugg, men snart är det över, och då blir det party! Haha, nej då. Inte riktigt.

Kalaset var väldigt lyckat och trevligt. Alla var nöjda och glada, det blev inte alltför mycket mat över och folk hade mysigt med varandra. Kort sagt det bästa 90-årskalaset jag varit på!

I övrigt träffade jag Miriam i lördags vilket var jättekul. Det var skojj att se hur hon bor i Umeå och se hennes värld. Självklart var det roligast av allt att träffa henne!

I dag kom jag tillbaka hit igen, till Uppsala. Vi har åkt bil hela dagen, men så när jag satt och körde, vid halv fyra tiden, när vi befann oss någonstans norr om Gävle, så ringer Amanda. Hon undrade om inte jag ville äta middag med henne, och det ville jag självklart! Så nu sitter jag här, mätt, belåten och med en kopp te brevid mig. Snart ska jag krypa ner i sängen.

God natt!
//Amanda

Tråk

Har labb nu. Vi sitter i en datasal och kollar upp samband eller eventuella sammanträffanden i olika korpusar, dvs maskininlästa textmassor på datorn. Det är alltid lagom kul första timmen. Andra timmen....behöver jag säga mer?

RSS 2.0