Rosabandet

Igår tittade jag en stund på rosabandet-galan. Tur för mig så var det just under de få minutrarna som Uno Svenningsson och Sonja Aldén framförde "Du är en del av mig" precis efter ett inslag som verkligen berörde mig jättemycket. Låten är så fantastiskt fin så jag tänkte att jag skulle göra lite pr för den, lyssna och njut!Dagen i sig har inte varit speciellt händelserik, jag har varit och tränat och haft en körlektion som faktiskt gick ovanligt bra, det känns bra eftersom att jag har uppkörning inom en snar framtid....

Finns inte mycket mer att skriva, imorrn ska jag på coctailparty! Måste bara fixa fram någon slags coctailklänning....Någonting sånthär kanske?

//Amanda

Höstlov!

Första officiella höstlovsdagen idag, och det är galet vad skönt det är med lov! Sovar hur länge man vill, göra vad man vill, slippa alla måsten (i alla fall i viss mån) och bara ta det lugnt, det är verkligen välbehövligt!

Idag har jag haft roddträning med skolans roddlag, riktigt kul var det. Vi har inte börjat ro i åttan än, som vi ska ro på tävlingen, utan håller på att öva oss i mindre båtar, så idag hade vi fyran och två singlar i vattnet. Först r odde jag en singelbåt, som tydligen också kallas "cp-båten" för att den är osänkbar, fråga mig inte varför. Båten var i vilket fall som helst inte alls så lättrodd som jag trott, det var helt annorlunda mot att ro en vanlig roddbåt, men det var roligt också! Efter en timme så bytte vi så då fick jag ro i fyran! Jag måste säga att jag föredrar att sitta fler i båten och ri samtidigt än att sitta ensam med en passagerare. Jag är väl helt enkelt mer av en lagsportare.

Det är sådana båtar vi ska ro snart....

Innan rodden var jag faktiskt ute på en löprunda, riktigt skönt att röra på sig ordentligt, jag har varit lite slarvig med träningen den här veckan, vilket märktes eftersom jag hade alldeles för mycket energi över i kroppen för att kunna somna....

Lite mattepluggande blev det också, jag hatar att säga det, men det behövs verkligen. Ska jag klara tentan om två veckor så vill det till att jag pluggar, ordentligt.

Jag är grymt medveten om att min blogg är riktigt tråkig att titta på, så jag försöker lära mig hur jag ska få den ltie snyggare, förhoppningsvis är designen snyggare i slutet på veckan!

Det var allt jag hade på hjärtat för den här gången, vi hörs!

//Amanda

Helgen

Nu slår jag alla rekord och skriver två dagar på raken....

Igår blev det utgång med Jennifer och Maja, för att fira Majas 18årsdag. Vi träffades på Näsbyparks tågstation, och var taggade till tänderna, de båda blondinerna var lite roliga och allt var asnajs, på tåget träffar vi vår gamla mentor från högstadiet och det var bara jättekonstigt.... kan inte förklara varför men...

Inne i stan var det GALET mycket folk, lönelördag säger väl det mesta och när vi kommer fram till "fellows" är det en jäääättekö, som vi ställer oss i och börjar köa, resten av gänget vi skulle ut med är redan där inne, och köandet börjar. Efter en timme kommer vi äntligen fram till dörrvakterna som efter mycket om och men lyckas klämma ur sig att åldersgränsen är 20 just nu. Vi protesterar, och säger att kompisarna där inne är 18, de säger att de inte bryr sig och sjasar iväg oss. Vi hade köat i en timme, EN TIMME för att få komma in, och dessutom var det Majas födelsedag, vad är det för sätt!?!?

Jag tycker det är så fruktansvärt dåligt hur dörrvakter beter sig, visst de kanske har det lite jobbigt med bråkiga kögäster, men de allra flesta är bara partysugna ungdomar som ska ut, vad är det som hindrar dem från att vara lite trevliga? Vem är det som säger att det är deras rätt att bestämma vilka som får komma in och inte? Vilka som sållas ut och inte? Vad ger dem den rätten? Jag förstår ingenting, vissa ställen är verkligen diskrimminerande, är man inte tillräckligt hipp, då kommer man inte in, punkt slut. I och för sig kan det ju ha varit så igår att åldersgränsen faktiskt var 20 år, men det är många andra ställen som kör på utsållningstaktiken, så varför skulle inte "fellows" göra detsamma?

I vilket fall som helst så försvann all vårt partysug efter de bitchiga dörrvakterna och vi bestämde oss för att gå till espressohouse, som hade stängt. Då får Jennifer den brillianta idéen att gå förbil Scandic hotel där idolerna bor (ja, jag är töntig) för att se om de kanske sitter där, och när vi går som långsammast förbi fönstret, vilka sitter där, vid ett fönsterbord om inte hela idolgänget? Jag blev helt till mig, (som sagt jag är töntig, men det bjuder jag på) och så var min dag räddad!

Efter den lilla energikicken gick vi till Café 60 och fikade och pratade tills de stängde och det var verkligen jättemysigt!

Idag har jag tittat när Astrid uppträdde, jag har kört till IKEA med päronen, jag körde hem från IKEA och så har jag pluggat lite matte... efter 10 november slipper jag matte, förevigt, förhoppningsvis!!!!

Tills vi ses igen, ha det bra!

//Amanda

Jag har återvänt!

Första inlägget på mer än ett halvår. Jag vet inte hur länge jag kommer stanna, men nu skriver jag i alla fall här, steg i rätt riktning!

Så vad har hänt sedan sist?
Frågan är väl egentligen vad som inte hänt sedan sist, det känns som det var år och dagar sedan (vilket det ju var), men för att återgå till frågan så:
-Jag överlevde tvåan
-Jag åkte till Frankrike på ett utbyte med skolan
-Fransmännen kom hit
-Jag fick sommarlov!!

Det var väl det som hände i våras, sommaren kan kortfattat beskrivas som härlig, rolig och händelserik. Det var mycket saker jag gjorde för första gången, jag sommarjobbade för NCC, jag åkte ut och reste på egen hand (utan organisation, föräldrar eller skola) resan bar till Gotland med Jennifer, fyra riktigt härliga dagar där! Jag åkte på språkresa till Frankrike!

Sedan gjorde jag många saker som man brukar göra på sommaren, jag badade, solade, hälsade på mina kusiner och seglade och åt massor med glass!

Nu går jag i trean, sista året alltså, och skolan har varit i full gång ett tag. Studentmössan är beställd, färgen på studentoverallen är bestämd, plojfotot är taget, flaket är bokat och stressen över att det är sista året har börjat infinna sig. Allt är kort sagt som det ska vara! Som tur är så har jag höstlov vilket är galet skönt!

Jag har  fyllt 18!
Så nu får jag göra nästan vad jag vill!

Så, lördagkväll och jag sitter här, jag väntar på att kära Jennifer ska ringa, Maja fyller nämligen år idag, så vi ska ut och fira henne, ett helt gänge människor, både sådana jag träffar ofta och sådana jag inte träffar så ofta, det blir kul, tror jag!

Vi får väl se hur lång tid det tar innan ni hör från mig igen, men förhoppningsvis blir det förr än senast!

//Amanda

RSS 2.0