Friad!

Jadå, och jag är så lättad! Mitt studentrum får snart en ny tavla.... ;)

Jag är hemma i Täby nu, i kväll kommer Vendela med familj hit på middag, myspys. Det är halloween i helgen också, det har jag totalt glömt/förträngt. I och för sig spelar det ändå ingen roll, det firas ju som bekant inte speciellt mycket i Sverige. För visst är det i helgen? I morgon ska jag i alla fall på halloweenfest, det kommer bli kul. Undrar om man ska klä ut sig....

Förhoppningsvis ska jag träffa Jenny imorrn också, det var ett tag sedan vi sågs. Alldeles för länge sedan enligt min mening!

Nu ska jag städa!
//Amanda

Godmorgon världen!

En grå himmel, frostklädd mark och ett identiskt hus med det jag bor i syns utanför mitt fönster denna morgon den 27 oktober 2010. Lektionerna börjar inte förrän klockan tolv, men en viss produktivitet förväntas innan lektionerna börjar. Jag får ju nämligen finbesök från Stockholm senare idag, Karro kommer hit!!

Nu så mina vänner, nu vet ni att jag lever och att Karro kommer, så här avslutar jag.

//AProduktivitet, jag vet!

Japp, idag har jag varit produktiv, jag har hunnit med sovmorgon, läsning, lägenhetsvisning, lite syning (?), plugg i skolan, matlagning och genomläsning av en artikel. Inte illa va? Det känns bra, tänk om alla dagar kunde vara lika produktiva som denna, då skulle jag verkligen få jättemycket gjort, varje dag.

I vilket fall som helst, i går var jag hemma hos en av Annorna i klassen. Hon bor som inneboende hos en familj och den familjen hade åkt bort över helgen, så då passade hon på att bjuda hem oss. Vi lagade tacos, åt massor, pratade och tittade på "stolthet och fördom". Det spelar ingen roll hur många gånger man ser den, den är verkligen lika bra varje gång!!

Jag sprang in i en kille från kören utanför cykelställen idag också. Han bor visst i samma hus som jag. Så kan det vara.

Dessutom har jag börjat fundera över om de olika människorna jag möter här från olika länder är representativa för den kultur de kommer ifrån. Jag har kommit fram tlll att det nog inte är så, det finns lustiga människor från alla kulturer. Jag pratar om min korridorare Chris från Kina. Han är här en termin för att plugga svenska och han är rätt lustig. Första tiden såg jag honom aldrig, överhuvudtaget äta. Dessutom förvarade han pasta och knäckebröd i kylen. Sedan såg jag honom äta hamburgare som man stoppade in i ugnen (tillsammans med brödet) typ varje dag i kanske två veckors tid. Nu roar han sig med att göra bryggkaffe i kaffebryggaren utan att använda sig av ett kaffefilter och han har en tjejkompis som kommer hit varje dag och lagar middag till honom. Tydligen har han gjort illa handen och kan inte laga mat själv (?) men han har inget bandage eller liknande.... Dessutom säger han saker som "Sweden is a country where I could live when I get old, but never as a young person, you are so slow and everything is too calm"... Som sagt, han är lite konstig, men oftast snäll.

Det var allt jag hade att säga idag. Nu ska jag sy lite innan det vankas söndagsmys på hög nivå!

Auf wiederseen!
//Amanda

Helg!!

Wihoo, helgen är här, snölöst, grått men ändå, det är helg! Klockan är tjogo i tolv, jag har fortfarande pyjamas på mig och har tillbringat de senaste två timmarna i sängen med en bra bok, "hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Den är väldigt speciell och väldigt bra. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och därefter blir det plugg i ett par timmar innan jag ska iväg på lägenhetsvisning. Sedan ska jag kanske sy litegrann, plugga lite till och vid 18.30 ska jag möta upp Anna och Barken vid luthagens livs. Vi ska laga mat tillsammans hemma hos Anna där det senare vankas filmkväll och mys med mitt "gäng" från klassen.

Nu kanske jag ska gå ut och springa en sväng i väntan på att duschen blir ledig. Vad tror ni?

En bild från min, Johan och Helenas promenad över fyrisån igår kväll. Fint va? :)

 

//Amanda


YEEEEEEEES!!!

Fick tillbaka tentan idag, eller snarare, vi fick gå och hämta ut dem idag. Känns som att man spikade ett klockrent VG (vi har betygen IG, G och VG) så det känns bra! Klarar jag bara omtentan också så har jag mina första 7,5 högskolepoäng och mitt första VG. Stabilt!

Oj, det har hänt så mycket sedan sist att jag inte ens vet vart jag ska börja. Jag måste börja blogga igen, känner jag. Skriva ner vad som händer så att jag inte glömmer. Och för att det är kul! Jag har nog bara glömt bort det litegrann.

Sedan sist har jag alltså i skölväg skrivit min första tenta och påbörjat två nya kurser varav en är rolig, den andra inte. Men de väger upp varandra i alla fall. Jag har haft en massa föreläsningar. Några som jag förstått, andra inte.

Jag gör saker nästan hela tiden, det är inte ofta jag bara sitter hemma och ugglar, för så fort jag har lite tid över så pluggar jag. (Eller låtsas som att jag gör det...)

Jag jobbar extra på CityMail så ofta jag kan. I veckan har jag jobbat tre dagar, men två av dem var bara mellan 7 och 12, och torsdagen mellan 10 och 15, men lite extra pengar blir det, och sånt är ju alltid kul!

Annars då? Jag har varit hemma ett par gånger, haft finbesök från Göteborg i Täby, träffat Karro, haft Filippa och Karro på besök här, varit på middag hos Annika och Elias med Amanda och Helena och ja, gjort massa saker.

Det har snöat här, men nu är den borta. Jag vill att det ska komma snö, men samtidigt inte.

Och jag är väldigt ostrukturerad nu märker jag. Det är nog dags för lite bilder i stället för ord tror jag!

"Flea market" på borggården

 

Chokladfrossa på VG

Efter-tenta lunch

Eftertentaförfest!

Eftertentaförfest!

Filmkväll

Kulturnatten, ja, det är ANdreas Lundstedt från Alcazar!

Kulturnatten, mums!

Paketinslagning (men vi var ganska sugna på godiset själva...)

Som sagt...

Vad fint det blev!

Reccegask!

Fina flickor!

Och detta får avsluta mitt bildregn. Hoppas alla mår bra!!

Puss!

 


RSS 2.0