Söndag

Karlotta blev glad för sin present :-) Det var bra det! Igår var jag hemma hos min kära farfar på middag, han hade lagat jättegod sjömansbiff och efterrätten var verkligen jättegod! Den bara smällte i munnen, mums! Jag och Camilla var dessutom och hälsade på morfar igår och vi tittade även en sväng på balklänningar, men jag hittade inte klänningen med stort K igår, så det får bli nästa gång!

Idag har jag spenderat många timmar framför min för tillfället bästa vän, datorn. Det har inte varit speciellt kul, men nu är jag i alla fall äntligen klar med rapporten i engelska. Nästa gång ska jag inte skjuta upp det... säger jag nu, men vi vet ju hur det kommer sluta!

På måndag är det koncert mina vänner! Alla som vill får komma, det hela börjar i Danderyds gymnasiums aula klockan 19.00 och vi håller på i cirka en timme, det kommer inte att vara någon paus. Temat på koncerten är "himmel och helvete". Vi repade hela fredagen så förhoppningsvis går det bra! Ni kommer att få se mig sjunga, spela piano och spela synth. Mer säger jag inte, det får bli en överraskining!

Så, nu ska jag göra någonting som inte involverar datorer!
À bientôt!
//Amanda

Snöfall, presenter och rallybrudar

När jag verkligen trodde att den sista snön fallit, och att våren äntligen var här, vad händer då? Jo, det börjar snöa! Ibland blir jag lite trött på detta land och dess väder! Och vad hände med den globala uppvärmningen? Den märks då inte av speciellt mycket här...

Min oflantligt intressanta dag, som ni alla läsare såklart är här för att läsa om. Jo, jag sov, jag vaknade, jag städade mitt rum, eller städa är kanske att ta i, men jag plockade undan alla grejer som bara låg slängda överallt. Sedan åt jag lunch, och bestämde mig för att införskaffa en present till Charlotte som ju blir 18 på torsdag! Dock verkade alla i hela världen vara upptagna med sina liv idag, så det slutade med att jag åkte in till stan själv. Det var ganska skönt ändå, att vara själv. Ibland kan jag känna att jag tvingar mina stackars kompisar följa med mig till ställen de egentligen inte vill gå till, bara för att jag vill dit och hitta någonting, så det har sina fördelar att gå ensam också, även om det är mycket roligare att gå tillsammans med någon!

Jag hittade i alla fall fina presenter till Karlotta, och dessutom en muffin, en rengörande kräm och thé till migsjälv. En riktigt lyckad dag! Jag återupptäckte dessutom en H&M som jag tror att jag inte varit inne på sedan i högstadiet, alltså på tre år... och ändå ligger den inte så långt från de affärer där jag brukar vara... så det ka bli. I vilket fall som helst ska jag gå dit snart igen, när jag känner att jag har lite pengar att sätta sprätt på!

Väl hemma igen åt jag middag och nu har jag precis tittat på "Rallybrudar", som faktiskt är en charmig film, måste jag säga. Jag tyckte om den, men så är jag som jag är också!
 


Så, nu ska jag göra någonting vettigt.... kanske.
À bientôt!
//Amanda

Duktig!

Ja, jag känner mig duktig. Jag tror aldrig att jag har uppdaterat min blogg så ofta som jag har gjort nu på senaste tiden. Det kanske är för att jag har massa andra saker jag borde göra, men inte riktigt har lust att ta tag i, så därför gör jag så allt annat innan jag tar itu med det jag verkligen borde göra? Hm... jag undrar vad Freud skulle säga om den teorin.

Idag har det varit en slapp, händelselös dag. Det mest dramatiska som hände var kanske pappas indirekta anklagelse, han tror att jag har repat bilen, hemska tanke! Han hittade en repa häromdagen när han tvättade bilen, och eftersom att jag är den bilföraren i familjen som har haft körkort kortast tid, så är det självklart att det är mitt fel. Problemet är bara att jag antagligen skulle ha känt om jag körde in i någonting, och jag har inte känt någonting sådant när jag kört bilen, så jag tror inte att det är mitt fel. Dessutom kör jag inte bil speciellt ofta heller, den som kör mest är pappa....

Annars har jag varit ute och cyklat en sväng mitt bland alla vårkänslor. Det var riktigt härligt, nu luktar det vår också! Dessutom har jag googlat runt lite på datorn efter möjliga jobb i Frankrike inför nästa år. Skulle det inte vara riktigt nice att jobba på en vingård eller farm i Frankrike i typ två månader och bara lära sig franska och tjäna pengar? Det verkar finnas möjligheter i alla fall, jag återkommer när jag har bestämt mig!

Elias ringde ikväll också. Det var härligt att prata med den pojken igen, det känns som det var ett tag sedan jag såg honom. Men nu har vi tagit igen en del vi missat i alla fall, det är ju skönt det! Han sticker iväg till Uppsala i höst. Vem vet, kanske pluggar jag någon strökurs där också, då kommer vi återigen gå i samma skola! Men men, vi får se, framtiden är ännu oviss, om än något klarare än vad den varit på länge.

I morgon ska jag kanske träffa Jenny, och jag ska definitivt skaffa en present till Karlotta, hon fyller ju 18 på torsdag! Jag avslutar med en bra låt, Cycling trivialities - Jose Gonzalez



À bientôt!
//Amanda

SOL, LJUS, VÅR!

Det kanske blir tjatigt, men det är så fantastiskt skönt att vakna när det är ljust ute, att det inte är beckmörkt när man går ut från skolan och att snön äntligen är borta! Idag var det till och med nästan lite varmt ute! Åååååh vad det är härligt!!! Efter tre månaders konstant mörker så är det skönt med lite ljusterapi för oss här på den norra halvan av vårt runda klot.

Så, min fantastiska dag, vad har hänt? Jo, jag hade sovmorgon i morse. Alltså sov jag, åkte till skolan, hade ett läxförhör i engelska, hade musikteori, åt lunch och sedan åkte jag iväg till Sollentuna för att jobba. Jag mådde dåligt i måndags, så därför var jag inte där då, och var tvungen att ta igen den missade lektionstiden idag. Sedan har jag bara tagit det lugnt, läst ut en bok, tittat på TV, ätit godis och bara varit.

Det är helt galet! Idag på musikteorin frågade Anders, vår lärare, oss hur många lektioner vi trodde att det var kvar på kursen. Vi sa ganska unisont, "typ 5?". Anders svar blev "idag är den näst sista".

Till saken hör att vi läser kursen "gehörs och musikteori" på 100 poäng utspritt över 3 år, vilket innebär att  vi har en lektion varannan vecka. I år har vi dem på fredagar, och eftersom alla högtider i vår ligger på fredagar så går många lektioner bort på grund av projektredovisningar, lunchkoncert, kristi himmelfärd och sedan är det slut! Är det inte lite galet att det är så lite kvar?? Jag blir lite mörkrädd när jag tänker på det. Men samtidigt ser jag fram emot det så galet mycket!

Det var allt jag hade på hjärtat för tillfället,
À bientôt!
//Amanda

VÅR!

Nu sitter jag i bildsalen i skolan. Jag tycker om bildsalen, den är sådär härligt kreativ, utan att vara läskig för oss icke-kreativa. Jag försöker fördriva tiden lite fram tills bussen går mot Sollentuna och läxhjälpen. Egentligen borde jag uttnyttja tiden bättre och typ... plugga projektarbete eller läsa i min bok som jag ska ha läst ut till imorrn och har cirka 50 sidor kvar... jag måste tillägga att det tar lång tid att läsa på franska.

Men men, i stället sitter jag här, och det är ju också bra, så att ni, kära läsare inte tror att jag gått och försvunnit någonstans bara för att jag inte uppdaterar!

DET ÄR VÅR! Eller nästan, solen skiner, fåglarna kvittrar och det luktar lov! Bara därför ska jag nog utnyttja denna dator till lite härligt projektarbete!

À bientôt!
//Amanda


Tidsfördriv

Denna har jag tagit från Jennifer :)
 
A picture of you very drunk
Som de som känner mig vet, så har jag aldrig varit full, men jag tar en bild på mig när jag ser ut som om jag är fantastiskt full, men faktiskt inte är det!



A picture of you on your birthday
Jag har inte några bilder på mig själv från min senaste, eller näst senaste för den delen, så här kommer en annan bild, tagen på min födelsedag av mig :)




The youngest picture you can find on yourself in digital form



A picture of you making a goofy face at the camera



A picture you miiiiiight have edited to make yourself more attractive



A picture of a night you regret

Nätterna man ångrar finns inga foton från, i alla fall inte från natten på 90s, vilken är den enda natt jag kan komma på som jag faktiskt ångrar. "je ne regrette rien" :D

A picture of you truly being yourself



A picture of you being ridiculous




A picture of you showing off a new haircut/color



A picture of a time in your life that's over, but you wish it wasn't



A picture of a time in your life that's over, and you couldn't be more thankful that it is



A picture of you when you were anything but happy

Jag har inte några sådana bilder å min dator...

A picture of you that you had no idea was being taken



A picture of you when you were a different person than you are now



A picture of you with someone you love



A picture of how you'd like the world to see you
jadu...

A picture that describes how you'd like to spend every day



A picture of a time when everything was changing



A picture that makes your heart smile



A picture that makes your heart hurt



A picture of one of the best nights of your life
Det finns många, jag kan inte välja och jag har inga bilder från dem!

Musikorgasm!

Ja, det låter vulgärt, men det var verkligen så grymt bra! Det finns inte något annat ord att beskriva det med! Erik hassle var helt fantastisk! Han kommer bli stor, det kan jag lova!  Edith Backlund var också där, och hon var också helt fantastisk! Hennes texter är helt insane! De är verkligen helt otroligt bra! Skinny, härnedan är helt otrolig, lyssna på texten! Den är så sann, så hemsk och så bra! Anna Maria Espinoza var också där, och hon var jääääääättebra! Jag finner inte tillräckligt med ord för att beskriva den musikaliska upplevelse jag hade igår, så vi kan ju säga såhär:
När jag gick hem igår från tåget hade jag fantastiskt ont i fötterna, men jag kände inte ens av det, jag gick som på moln och vägen som annars brukar kännas så lång kändes kort. När jag vaknade i morse var jag på bra humör, vilket händer väldigt sällan. Och så vidare. Jag har helt enkelt varit oförskämt glad sedan jag kom till Debaser på Medborgarplatsen igår vid halv åtta! Tänk om det fanns såhär bra koncerter oftare!

Erik Hassle - Hurtful


Edith Backlund - Skinny


Anna Maria Espinoza - If I had a little moonlight

Det var allt från ofrörskämt lyckliga mig!
À Bientôt!
//Amanda

Riga here I come!

Nu är det bokad och klart! Den 30 april bär det av till Lettlands huvudstad Riga! Awesome! Som jag nämnt tidigare missar jag ju Valborg, men jag tror att jag klarar mig utan att supa skallen av mig i någon park... för det känns lite som att det är det denna helg går ut på, vilket inte riktigt är min grej, för att uttrycka sig milt.

I morgon ska jag och min kära kompis Jennifer på någonting som heter "Röj 09", vilket inte är riktigt vad det låter... Det är som en slags välgörenhetskväll, många bra artister kommer och spelar, och alla pengar går till minröjning i Kambodja. Bra va? Det ska i alla fall bli jättekul, Erik Hassle och Anna Bergendahl ska ju dit! Nu lägger jag upp ett klipp med Erik Hassle, bara för att han är så BRA!

 

À bientôt!
//Amanda

Lettlandsbesök!

Ni som varit med ett tag kommer säkert ihåg min kompis Kristine, hon som jag lärde känna genom projektet "eco-rocks" som min skola var värd för förra året. Idag träffade jag henne igen, efter nästan ett helt års skiljsmässa. Det var verkligen jättekul att se henne igen, och hennes pappa och syster var jättetrevliga. Nu är det bestämt också, jag ska till Riga och hälsa på dem den 30 april till den 4 maj. Jag har inte bokat biljetterna än, men jag har kollat upp flygbiljetter och mailat Kristine tiderna, så när hon sagt att tiderna passar henne, då bokar jag! Riga here I come!

Vad mer har hänt i mitt fantastiskt intressanta och coola liv? Jo jag har städat och dammsugigt hela nedervåningen inför det fina besöket som väntade. Vidare har jag skjutsat Camilla till tåget, handlat gurka och vitlök och ätit middag. Nu ska jag snart åka iväg hem till Jennifer och titta på "andra chansen" i melodifestivalen.

Jag borde ta och fortsätta skrivandet på mitt projekt i engelskan, så att jag blir klar någon gång! Jag avslutar med ett kilpp på några som tävlar ikväll, Star Pilots. Är inte detta härligt? Jag vet inte om jag är den enda som ser någon slags humor i detta.... är jag det?



Här är de andra favoriterna!



À bientôt!
//Amanda

Titta!

Följ min blogg med bloglovin

sådär ja!

Vuxenpoäng

Idag har varit en bra dag. Jag hade endast två lektioner i skolan, varav en inte riktigt kan räknas som en lektion... vi hade typ 45 minuters musikteori och analyserade akord, men sedan avbröts lektionen för att vi skulle kunna se på bildarnas utställning om mat. De själva var inte alls nöjda med sina konstverk, men jag tyckte att den var awesome, man tänkte liksom efter lite extra när man såg de olika konstverken och deras budskap.

Efter skolan åkte jag
, Gabriel, Stefan och Charlotte till stan. Jag kunde inte vara med så länge, eftersom att pappa har gått och fått jättemycket feber, så jag skulle hämta Astrid på skolan. Sedan, det är här vuxenpoängen kommer in i bilden, åkte jag och handlade mat(!). Metro i Täby centrum på en fredageftermiddag, jag säger bara en sak, det var mycket folk, och det var inte direkt många som var i min ålder och handlade där.... Det kändes en aning konstigt att gå omkring där bland flingorna och välja, men ja, jag antar att det bara är att vänja sig, om ett år så kanske jag bor ensam?

Efter handlandet körde jag hem igen (bara där har jag vuxenpoäng känner jag....) och fixade middag (ännu fler), åt och sedan har dagen inte varit så fantastiskt händelserik att den förtjänar att omskrivas i denna otroligt intressanta blogg. Så vad kan en fredagskväll som denna mer erbjuda denna fantastiska blogg som så ofantligt många människor läser?

Jo, jag kan berätta att i morgon så kommer Kristine hit! Hon bodde här under fyra dagar i våras, under ett projekt som hette "Eco-rocks". Hon bor i Lettland, men hon har varit i Åre, och nu på hemvägen så ska hon komma hit och hälsa på! Jag har inte träffat henne på snart ett år, men vi har haft kontakt via mail ända sedan hon åkte. Det ska bli awesome att träffa henne igen, och vi ska bestämma när jag ska åka till Lettland och hälsa på henne!

À bientôt!
//Amanda

Hår!

Är det bara jag i hela världen som tycker att Jenny Huphreys hår i Gossip Girl är jätefint?!? Kolla bara!


Vaddå flyktbeteende?

Ja, jag känner att jag flyr väldigt mycket nu, det finns en miljon saker jag borde sitta och göra nu, men i stället sitter jag här. Filosofiprovet i morgon är väl det som är närmast förestående, men ja, jag har läst igenom det en och en halv gång, och jag tror att jag kan det. Jag ska läsa det en till gång, sedan får det räcka! Det är inte det att jag inte tycker att det är intressant, det är bara det att det är så tråkigt att sitta och titta i boken när det finns så mycket andra, roligare saker att göra!

Idag var ett helt gäng olika universitet och högskolor i skolan och försökte få oss att söka till just deras skola. När jag gick därifrån, som vanligt mer förvirrad efter än vad jag var innan, såg jag att både Jenny och Filippa hade fått jättecoola, funktionella pennor från Södertörns högskola. De var liksom kombinderad post-it lapp och överstrykningspenna. Jag kanske lägger upp en bild senare, men för att återgå till historian så gick jag självklart till Södertörn-bordet för att prata med dem och se om jag också kunde få en fin penna. Efter att ha diskuterat lite kurser så ledde jag in samtalet på pennan och de sa att pennorna var slut. Jag blev besviken såklart, och spelade lite på det (på ett skämtsamt sätt) och så helt plötsligt säger killen (som är SÖT) att jag kan få hans penna om jag vill!

Jag vet att jag är jättefånig, men jag blev riktigt glad över det, han var så snäll! Så, ja, det gjorde min dag, mer eller mindre eftersom att resten av dagen inte var så mycket att hurra för, förutom kanske franskan där jag, Erik och Emilia hade det trevligt när vi pluggade på konjunktiv....

Så, nu borde jag gå tillbaka till läxböckerna!
À bientôt!
//Amanda

RSS 2.0