Fredag!!

Nu är det helg! Härliga tider! AC klarade sin mattetenta och livet känns allmänt bra just nu. Lite hungrig, men det kommer det snart att bli ändring på. Vi har beställt pizza!

Dagen då, jo det var en kort dag, endast tre lektioner. Engelskan var ganska händelselös, som vanligt. På musiken visade det sig att Staffan inte var där, och att vi skulle gå och titta på en koncert i Aulan. "Jaha" tänkte vi, och gick dit. Killen som spelade, som för övrigt också hette Staffan, var helt galet bra! Han spelade piano, och improviserade efter teman. Så vi sa åt honom att improvisera efter "Lilla snigel melodin". Då gjorde han det i olika klassiska gubbars stilar. Lilla Snigel i Mozart-tappning, eller varför inte i Chopin-tappning? Helt galet var det i alla fall. Fingrarna på honom gick som små jag vet inte vad, och allt var helt improviserat. Jag blev riktigt imponerad, behöver jag kanske inte tillägga.

Eftersom att Ylva var sjuk
, stackarn, så hade jag inså (sångundervisning) också. Det gick faktiskt bra, för ovanlighetens skull. Annelie sa att jag hade en fin röst (hoppar upp och ned av glädje!!)!!! Så jag är nöjd och glad.

Nu har jag precis varit på jobbintervju hos Sportex. Förhoppningsvis får jag jobbet, jag får besked antingen i slutet på nästa vecka eller i början på nästnästa. Hoppashoppashoppas.

Ikväll är det spelning som gäller

And that's all for now

//Amanda

Jag borde inte sitta här...

...men det blir lätt så när man har läxor som ska göras framför datorn. Jag hade tänkt göra lite på mitt projektarbete när jag satte mig här, men så blev det ju inte, i stället surfade jag in på facebook, kollade mailen och gjorde allt man kan göra framför datorn, förutom det jag verkligen hade tänkt göra. Bra Amanda, snyggt jobbat.

Nej, men om man kanske skulle ta och göra det man tänkt göra när man slog på datorn (för typ tre timmar sedan...) ?Det här klippet är rooooligt!

//Amanda

Lucia

Så var lottdragningen till vem som ska bli lucia i år, eller snarare vilka. Eftersom att skolans aula inte rymmer hela skolan går vi samma luciatåg fyra gånger för att hela skolan ska få se, och sedan en gång på kvällen (lyckligtvis inte på samma dag i år) för föräldrarna. Dessutom går jag ett luciatåg i Mörby centrum också. Så totalt 6 chanser hade jag att bli lucia, men det blev jag inte.

Visst, jag är lite besviken över det, det har ju trots allt varit min dröm sedan jag var typ 9 år, men det är inte därför jag känner mig en smula arg, utan jag är arg över att tjejen som är den mest oengagerade i kören blev lucia. Hon är sällan där, hon bryr sig inte om att lära sig sin stämma och på koncerten i måndags (hon är i min musikgrupp) så hade hon inte lärt sig sina solotexter, utan stod med papper på scenen. Jag vet inte hur andra tänker, men jag tycker det är en slags ära att vara lucia, som man ska, på något sätt förtjäna, vilket jag inte tycker att hon gjort.

I alla fall, de andra tjejerna som blev lucia har jag ingenting emot, de kommer vara jättefina lucior, Philippa, Kersti, Elin, Karin och Jenny. Grattis!

Tja, mitt flyt kan ju inte hålla i sig hur länge som helst, eller hur?


Det där är jag (not)

Skoldagen var i alla fall ganska skön. Vi hade konståkning på idrotten, vilket betydde att vi var tvugna att åka till Åva, och deras rink. Jag lärde mig jättemycket faktiskt, det kändes som att jag fick kläm på grunderna i alla fall, vilket jag verkligen inte fått förut. Hemfärden tog ganska lång tid, så vi missade halva religionslektionen (yes!). Sedan var det kör, och det börjar låta riktigt bra nu!

Så slutligen, ett rikgit roligt klipp från youtube:


Vi ses!
//Amanda

Solen glimmar blank och trind

Ja, eller inte. Men det är titeln på den Bellmansång som vi fick i uppgift att dramatisera/gestalta på annat estetiskt sätt i svenskan. Riktigt kul var det, att få flumma ut lite och bara göra någonting estetiskt som omväxling till alla inlämningar vi har hela tiden. Dessutom var engelskan inställd, vilket var min sista lektion, så jag slutade halv tre i stället för halv fem!

Snön ligger kvar, förhoppningsvis stannar den, även om det sägs att den försvinner i morgon. Jag väljer att vara optimistisk och hoppas på att den stannar. En vit jul vore ju inte helt fel, eller?

Nej, nu när jag inte har så mycket läxor ska jag försöka jobba lite på mitt projektarbete.

Later!

//Amanda

Fylletaxi och guitar hero

Baksidan med att ha körkort: Föräldrarna utnyttjar att man har det genom att man får vara fylletaxi när de varit på kalas. Jag har faktiskt ingenting emot det alls, det är kul att köra bil, jag behöver öva och jag hade inga andra planer för kvällen i alla fall.

Igår hände det grejer. Skolan hade bestämt att alla treor skulle få gå på saco-mässan, vilket är ungefär samma sak som gymnasiemässan, bara det att det handlar om högsskolestudier i stället. Tack vare detta var alla lektioner inställda för oss hela dagen. Dock var jag tvungen att släpa mig upp och komma till skolan tio över åtta i alla fall, eftersom att ajg bestämt med min mattelärare att jag skulle skriva en kompletteringsuppgift för att kanske få ett MVG på prövningen.

Sagt och gjort, jag kom till skolan, skrev provet och sedan åkte jag vidare till Älvsjö. Provet gick bra, jag fick två uppgifter varav den ena var jättekonstig och den andra klarade jag bra. Väl framme i Älvsjö var det grymt mycket folk överallt, men jag hittade till slut Helena och vi gick runt och tog broshyrer, pennor, godis och tandborstar (!) överallt. Efter en del missförstånd och mycket godisätande träffade vi till slut Elias och åt lunch. Därefter bar det vidare för min del, jag hade ju en jobbintervju.

I Skanstull har "My academy" sitt huvudkontor, så jag åkte dit. Intervjun gick väldigt bra. Marcus, han som intervjuade mig hette så, försökte sätta mig på pottan genom att fråga mig hur jag skulle förklara hur man räknar ut arean på en triangel för en som inte förstått det. Jag tyckte att jag lyckades förklara det bra, och det tyckte han också, så jag fick jobbet! Förhoppningsvis hittar de snart en familj till mig som jag kan börja jobba i.

Flytet håller i sig
, för när jag åker hem träffar jag på Malin och Julia, och får sällskap hela tågresan. När jag kommer hem visar det sig att pappa och Asrid har en överraskning. De har nämligen varit och köpt "guitar hero world tour" som släpptes igår!!!!! Pappa sa att det var för att jag och Camilla varit hemma och passat Astrid ett antal lördagar nu. Spelet är gaaaaaalet kul.På kvällen kom Jennifer hit för att titta på idol. Det är så bra att hon också tycker om idol, det känns som att det verkligen inte är många som gör det i min umgängeskrets. I vilket fall som helst är jag jätteglad över att Robin B fortfarande är kvar i tävlingen. Han sjunger galet bra, är jättesnygg och så har han jättebra musiksmak!

Idag har jag inte gjort så mycket faktiskt.
Jag sov jättelänge, gick och tränade, spelade guitar hero, och körde iväg föräldrarna till Danderyds Sjukhus. Nu sitter jag och väntar på att de ska ringa efter mig, då ska jag köra iväg och hämta dem.

Vi ses!

//Amanda

Språkpolis

Var just inne i en annan persons blogg, men jag kunde inte fortsätta läsa, jag blev så frustrerad av det våldtagna, svenska språket. Jag är verkligen en riktig språkpolis...

I bloggar ska man kanske skriva med talspråk
, precis som man gör på t.ex msn eller facebook? Det är egentligen inte talspråket jag stör mig på utan alla särskrivningar, syftningsfel, grammatiska fel och så vidare. Skum-tomte, kassa-apparater, lång-hårig sjuk-sköterska, listan kan göras lång med tokiga särskrivningar. Ska det egentligen vara så svårt? Det finns endast en regel: skriv inte isär sammansatta ord!

Förlåt för att jag retar upp mig på så fåniga saker,
men ja, jag behövde helt enkelt skriva av mig lite...

vi ses!

//Amanda

La Zona

Vad är grejen med att skratta när man inte vet hur man ska reagera? Vi var med skolan på filmhuset idag för att se en film som hette La Zona. I flera scener, som till exempel när en kvinna blev misshandlad eller när en pojke blev ihjälslagen, var det folk som satt och skrattade.

Det är inte okej

Det tycker i alla fall jag. Jag vet att det var folk som satt och grät till filmen för att de blev så berörda, och så är det folk som sitter och skrattar. Vad är grejen? Varför inte bara sitta tyst och inte reagera överhuvudtaget om man är så osäker i sig själv att man inte vet hur man ska göra?

Jag antar att folk på Danderyds Gymnasium helt enkelt är riktigt omogna.


Filmen var väldigt bra, enligt min mening. Det var positiv. Och körrepetitionen var rolig den med, vi fick en liten stjärna i kanten för att vi kom dit efter filmen, det var många som skolkade. Stjärnor i kanten är alltid bra att ha.

Kom, kom signade jul, - kommer jag någonsin kunna sjunga de orden uttan att bli full i skratt?

Vi synes!

//Amanda

Kul!

- Du ser ut som en fisk
- En ful fisk i så fall
- Bättre än ful fisk i handen än tio döda elefanter

Underbart!

KÖRKORT!!!

Yes, idag var det dagen D, i alla fall för mig, det var upp till bevis om jag skulle klara uppkörningen eller inte. Galet nervös som jag var så kunde jag inte riktigt sova igår kväll, och när klockan ringde vid 06.15 så var det mindre kul att gå upp. Pappa var så snäll och körde mig till trafikskolan, och sedan bar det av mot Sollentuna. Körningen innan uppkörningen gick inte alls speciellt bra. Men när "utexamineraren" kom och satte sig i bilen så gick det hela strålande. Uppkörningen var egentligen ganska enkel, jag tog det väldigt lugnt och det gick som smort.

OCH NU HAR JAG KÖRKORT!!!!

Det är galet vad härligt det är!
När det har slutat snöa här ska jag sätta mig i bilen själv och bara känna på hur det känns. Jag är så glaaaaaaad!

Jag har haft en fantastisk dag!
Jag har haft ett helt galet bra flyt! Jag tar det från början:

- Morgonen och körkortet är en självskriven punkt på denna lista
- Så kom franskan och det visade sig att jag inte missat någonting --> inget plugg att ta igen
- Fotografering för Lucia i Mörby centrum stod på tur och trots att jag kände mig jätteskabbig så blev bilderna ovanligt bra för att vara på mig, jag lägger upp en bild när de kommer i tidningen.
- Eftersom att jag hade fotografering så missade jag hela kultur-och idéhistorialektionen, men när jag kom dit visade det sig att jag inte missat någonting där heller --> inget plugg att ta igen
- På svenskan går jag iväg för att hämta ett papper i mitt skåp. Precis när jag står och låser upp skåpsdörren hör jag att mobilen ringer inne i skåpet och jag svarar. Det var en kille från "my academy", ett företag som förmedlar läxhjälp, som ville att jag skulle komma på jobbintervju.
- Sista lektionen var inställd på grund av sjukt barn, så jag slutade halv tre i stället för halv fem.
- Första lektionen i morgon är inställd, så jag börjar 12.30 SOVMORGON!
- Vi har temadag etik och moral, vilket betyder att jag endast ska se en film på filmhuset och sedan ha kör i morgon, och det är allt jag har i skolarbetesväg.
- På fredag är alla lektioner inställda eftersom att vi ska på saco-mässan.
- Sedan är det helg!!!!!

Någon som förstår varför jag inte skulle vara glad?

Livet leker!!!

Hoppas det gör det för er med!

//Amanda

Vad ska du bli när du blir stor?

Igår hade vi möte mer syon i klassrummet. Hon kom för att prata med oss om vår framtid.

Framtiden

Den känns så fruktansvärt avlägsen, och så när man börjar tänka efter så börjar faktiskt min så kallade framtid om lite drygt ett halvår.

Vad ska jag göra sedan?


Jag har verkligen ingen aning
om vad jag vill göra med mitt liv. Jag vet att psykologi, språk, samhällskunskap, historia, svenska och musik är roligt. Hitta mig ett yrke som kombinerar alla dessa, någon?

Jag satt och läste i sacos guide till att välja yrke
, och hittade fem yrken som, när jag läste om dem, inte lät helt fel. Problemet är att det bara är två av dem som kommer kunna bli någonting mer än en dröm i mitt fall. Egentligen har jag ingen framtid inom de yrkena heller. Tolk (det var det första yrket) är det jättesvårt att bara försörja sig som, man måste i dagsläget ha ett annat jobb vid sidan av, i alla fall i Sverige, i till exempel Bryssel ser antagligen situationen lite annorlunda ut. Översättare (det var det andra yrket) verkar också roligt, men frågan är om jag verkligen kommer klara av ett sådant jobb?

Jag känner mig allmänt förvirrad. De här tre åren på gymnasiet har gått så mycket fortare än vad jag hade räknat med, antagligen kommer mitt sabbatsår gå snabbt som ljuset också. Vad ska jag göra sedan? Jag hoppas verkligen att jag blir klokare på det efter fredagens besök på saco-mässan.

//Amanda

Jane Eyre

Nu sitter jag här och gör engelskaläxan. Jag är snart klar, det är bara det att det blir så otroligt dåligt det jag skriver. Uppgiften består i att läsa Jane Eyre skriven av Charlotte Brontë i mitten av 1800-talet och sedan efter att ha läst kanske hundra sidor, analysera miljön, huvudpersonerna, berättaren och tiden boken utspelar sig i. Jag är allmänt otaggad, så jag antar att det är därför det inte blir speciellt bra.


Annars händer det inte så mycket. Jag ska troligtvis träffa Jennifer lite senare idag när hon jobbat klart. Jag har övat jättemycket på min sångläxa idag, och det går faktiskt framåt, nu kan jag tycka att det låter okej när jag sjuger, vilket är ett stort frasteg jämfört med igår. Alltid något, eller?

Nu ropar de uppifrån,
så jag ska kila. Vi synes!

//Amanda

Bio!

Igår vad jag på bio, som jag skrev att jag skulle tidigare. Det blev Patrik 1,5 som vi såg, och den var verkligen jättebra. Det var länge sedan jag såg en film som berörde mig så mycket utan att jag börajde må dåligt efterråt. En riktig måbra film skulle jag vilja kalla det. Alla borde se den!


Innan bion var jag i skolan, jag hade bland annat projekthandledarmöte vilket skrämde mig lite. Min projekthandledare berättade nämligen att skolan skulle ha personalfest på kvällen, och hon skulle ha på sig leopardfärgade strumpbyxor, stövlar, hotpants och lila peruk. Temat skulle tydligen vara rock'n'roll. Jag kände mer att jag verkligen inte ville veta hur mina lärare ser ut i det temat, när de festar... hoppas de fick en rolig kväll i alla fall.

Efter skolan åkte jag, Marta och Carlotte in till stan. Vi gick runt lite och gjorde våra ärenden och tillslut hamnade vi i kungshallen där vi satte oss och väntade på att bli hungriga. Vi åt, pratade och hade det allmänt mysigt. Efter maten lämnade vi av Marta vid tunnelbanan och jag och Charlotte gick för att köpa godis, mums!

Bion var, som sagt, jättebra, och efter filmen kände ingen av oss för att åka hem, så vi gick till espressohous på stureplan för att fika. Det var verkligen jättemysigt och vi tog igen mycket prat, härligt! Vid elva drog vi oss hemåt igen, och jag träffade ett par näsbyparkare på östra station, så jag fick sällskap hela vägen hem vilket alltid är trevligt.

Idag har jag egentligen inte gjort så mycket
. Jag sov länge, körde lite bil, åkte till täby centrum och nu på kvällen är jag barnvakt åt lillasyster Astrid, som förövrigt sover så sött nu. Jag har övat lite på min sångläxa också, och verkligen bara njuter av att slippa behöva sitta med näsan i antingen en mattebok eller en körkortsbok. Galet skönt!

Det var nog allt jag ville säga (inte så mycket vettigt...)

//Amanda

Sing, sing a song!

I går hade jag sånglektion, som jag har varannan vecka i skolan. Gratis också, skolan betalar eftersom att jag går estet. Ibland har man fördelar i alla fall! Lektionen gick väl sågär halvbra. Det är knepigare än man tror, men det känns bra att min lärare tror på mig i alla fall, och på något sätt så har jag ändå gjort lite framsteg.

Är det inte lite galet hur fort ett självförtroende kan slås till spillror, och hur lång tid det tar att bygga upp det igen? En enda liten kommentar angående en öm punkt hos en människa och man måste helt börja om på nytt igen med sin tro på sig själv, i alla fall i området rörande den ömma punkten. Jag märker själv att mitt självförtroende angående min sångröst är dåligt, det har varit bra, men just när man själv inte tycker att man är världsbäst på någonging och någon påpekar att man faktiskt inte är det (även om det råkar vara sant) så tar det så lång tid att återuppbygga det lilla självförtroende man en gång hade. Jag vet i och för sig inte hur andra fungerar, men så fungerar jag. Nu är jag i vilket fall som helst på väg tillbaka.

Är det så för er också, att när ni hör en låt så försöker ni relatera den till någonting som ni själva varit med om, och tolkar den sedan utifrån era egna upplevelser och erfarenheter? Jag sjunger just nu en låt med en text som jag verkligen relaterar till mig själv, även om den ursprungliga betydelsen av låten säkert är en helt annan. Här är texten:

"This will be my shining hour, calm and happy and bright, in my dreams your face will flowe through the darkness of the night. Like the lights of home before me, or an angel wathing o'er me, this will be my shining hour, till I'm with you again."

Det är en soulig låt och den är kort, som synes, men man sjunger den flera gånger och gör om melodin, så den blir längre när man framför den.

Det var allt för nu, vi synes!

//Amanda

En frågesport

Så mycket blev det med det pluggandet...

Du heter: Amanda
Smeknamn:
Jag har ett par stycken, Amundita, Amända, Amandita, Amunda ( i 7:an främst), Mandis, Amanda-panda, Manda, Mijema (astrid innan hon lärde sig vad jag hette), Mandispandis, Stonken (Camilla), Stonklas, (Camilla... igen) Korv (Camilla, så charmiga smeknamn jag får....), Adam (Anettes felsägning)
Låt just nu: Drop in the ocean - Ron pope
Beroende av: Inte så originellt, men musik, kompisar, familj, humor...
Vem behöver du mest just nu? Ingen speciell.
Vad tror folk om dig? De flesta tror nog att jag är väldigt ordningsam, självsäker, pålitlig
Stämmer det? Visst, jag har koll, jag har ordning, men jag är inte speciellt säker i mig själv, det blir bättre, pålitlig tycker jag att jag är faktiskt.
Vad får du oftast komplimanger för? Min kropp (?) mina betyg, mina ögon.
Hur imponerar man på dig? Om man är riktigt smart och säger intelligenta saker, är snäll mot andra och osjälvisk så blir jag imponerad. Självkart blir jag imponerad av folk som är duktiga på musik också, men jag har blivit något härdad av att gå i en klass med talangfulla personer.
Brukar du skratta för dig själv? Jadå :)
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Absolut inte hehe puss"
Vilken är din favoritmålning? Hm... Jan van Eycks arnolfinis bröllop för att den påminner om en viss tv-serieVart bor du? Täby norr om Stockholm
Trivs du där? Ja, det gör jag, här bor jag ju, och har bott här i 10 år. Jag börjar dock bli lite trött på den ständiga känslan av att ha levt i en skyddad bubbla i hela mitt liv....
Äger du några converse? Nej.
Festar du mycket? Nej det kan man inte påstå.
Sprit, cider, vin eller öl? Enkelt! Cider såklart, helst ICAs äppeldryck med ciderkaraktär :D
Brukar du bli för full? Nej.
Vad har du för mobil operatör? Telia kontant
Är du allergisk mot något? Nej inte som jag upptäckt än i alla fall.
Har du haft sex idag? Haha nej
Nästa mål i ditt liv? Överleva resten av året och hitta ett jobb.
Hur svarar du i mobilen?
"Hej det är Amanda" eller om det är någon jag känner "hej (namn på personen som ringer)" eller "jajamensan" eller någonting sånt.
vem ringde du senast? Camilla
Vad sa den du senast pratade med i telefonen? "Öh, okej"
Antal sömntimmar inatt? Omkring 8
Sov du ensam? Ja.
Tycker du om din pappa? Ja, han är bra han.
Brukar du komma i tid? Japp.
När mår du bra? När jag inte är stressad, när jag är med mina nära och kära, när jag kan vara migsjälv precis som den jag är, när jag lyssnar på bra musik, spelar piano och när jag lyckas med någonting.
När blev du fotad senast? Jag antar att det var någon gång i skolan när någon hade en kamera....
Hur känner du dig nu? Lite trött, men glad
Vanligaste färg på dina kläder? Jag har ganska mycket olika, men grönt, brunt, svart, grått är kanske allra vanligast, jag har kläder i många andra färger men just nu har jag en period där de flesta kläderna jag köper är just färgerna ovan.
Vad tycker du om fötter?
Jag är likgiltig, de är bra att ha.
Är du aktiv i skolan? Ja.
Vad saknar du? Sommaren, lov överhuvudtaget, barndomen, innebandy
Hade du en bra kväll igår? Nej, pluggade, tråkigt.
Favorit dryck på morgonen? O'boy
Rakar du benen? Ja, mer på sommaren än på vintern, det är ju ändå inte så många som ser mina ben på vintern...
När brukar du gå och lägga dig? Vid senast elva på vardagar, börjar 8.10 alla dagar utom fredagar just nu och jag överlever inte om jag inte får sova. På helger blir det däremot en aning senare....
Är du blyg? Nej det kan jag inte påstå.
Sysslar du med någon idrott? Jag tränar på friskis och svettis, spelade innebandy förut, men jag slutade.
Vill du hellre ha mail än brev?
Nej, ett brev är så kul att få, mycket roligare än ett mail som man får nya varje dag.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Jadå, varför inte?
Hur mycket krävs det för att du ska bli full? Jag vet inte, jag har inte testat, fakfiskt.
Har du spytt offentligt? Ja, på grönan...
Vad är det pinsammaste du har gjort på fyllan? Som sagt, jag har inte rikgit testat, så jag har inte direkt gjort något jättepinsamt, däremot gör ja många pinsamma saker när jag är nykter, säger konstiga saker på scen framför en stor publig till exempel.
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag? Jag skulle komma på hur de tänker.
Kategoriserar du dig själv i någon speciell stil?
Nej, eller, tja estet då kanske? Jag vet inte.
Är du bortskämd? Lite kanske, beror på hur man definierar bortskämd.
Vad gör du i morgon? Går i skolan, har inså, njuter av helgen och går på bio.

//Amanda

Jag överlevde!

Jag har haft en helvetisk vecka, och nu är den över! Det var länge sedan jag var såhär uppstressad kan jag säga. Ni som inte orkar läsa om allt jag har behövt göra denna vecka kan scrolla förbi kommande lista för, ja, jag tänker skriva upp det.

Måndag:
- Matematik C tenta
- 20 sidor läsning i fransk bok
Tisdag:
- körlektion
- glosläxa i franska
- religion lära sig om en judisk högtid
Onsdag:
- TEORIPROV
- Svenska, referatinlämning
- Kultur och idéhistoria inlämmning

- franska glosläxa
- studiebesök
Torsdag:
- Religionsprov på judendomen
- Franska, skriv ett ansökningsbrev inlämmning


Det var nog allt tror jag. Jag har inte gjort så mycket annat än läxor den här veckan. Det är öööööööver!!! Riktigt lättad kan jag säga, som om jag helt plötsligt blivit 100 kilo lättare.

I alla fall, vad hade jag på hjärtat egentligen?
Jo jag ville skriva och berätta en rolig sak. Jag tentade ju av Matte C i måndags, och igår fick jag resultatet. Ett starkt VG stod det, så jag tänkte att då var jag inte i närheten av MVG, men lännde mig ändå jättenöjd. Så gick jag till min lärare för att titta på provet och så visade det sig att jag endast varit en sol ifrån ett MVG (!). Jag hade poängen men saknade en MVG-kvalité. Sjukt nöjd i alla fall, men han erbjöd mig att göra en MVG-uppgift som komplettering. Han sa att han var osäker på vad han skulle sätta för betyg på mig eftersom att jag tydligen varit jättenära att få dendär sista solen som saknades på två (2!) uppgifter. Så nu ska jag skriva för ett MVG i matte C nästa fredag, och jag som inte ens tycker om matte.... lite knäppt, men kul!

Annars så är det ju fredag i morgon, och jag och Charlotte ska fira att vi överlevde dödens vecka med att gå på bio. Vi får se vad det blir för någonting kul!

Nu ska jag göra lite projektarbete tror jag
, så min handledare inte vill döda mig i morgon på handledarmötet...

//Amanda

Teoriprov!

Idag har jag skrivit teoriprovet för att få körkort. Det var faktiskt ganska svårt, svårare än jag trode, men jag klarade det! 57 rätt fick jag, 65 var max och för att få godkänt skulle man ha 52, så jag hade marginal.

Den här dagen har varit extremt nervös. Jag kunde inte sova igår kväll, eftersom att jag var så nervös inför idag, och alla vägmärken och regler vara snurrade i huvudet. I morse var jag lagom hyper och nervig.

När jag äntligen började ta mig till Klarabergsviadukten så släppte lite av nervositeten. Det är alltid så för mig, när det väl börjar närma sig och jag får göra saker som har med det jag är nervös för att göra så släpper lite av nervositeten. Värst för mig är väntan innan.

I alla fall så hittade jag dit utan problem vilket var skönt. Väl framme fotograferade jag mig,  skrev namnteckningen och sedan hade jag en halvtimme kvar till provet, så jag gik och åt lunch.

Mätt och belåten och med en ny nervositet gick jag tillbaka till vägverket för att sätta mig och vänta tillsammans med alla andra som skulle skriva provet. Jag satte mig och läste igenom lite sidor på måfå ur boken och lärde mig lite siffror och andra saker i sista minuten. NÄr vi äntligen fick gå in hade jag varit på toa tre gånger (!). Jag satt vid dator nummer 17 och när provet satte igång var det fokus som gällde. Många frågor var lite småkluriga, men jag tog det lugnt och läste igenom provet en gång till innan jag tryckte på knappen "rätta". Jag höll tummarna hårt de få sekunder som datorn tänkte efter kan jag säga. När det stod 57 och godkänt med gröna bokstäver blev jag så himla glad!

I mitt lyckorus efter att ha klarat det och lättnaden att jag gjorde det så traskade jag iväg till Vasagatan för att ta bussen till Östasiatiska muséet där klassen var på studiebesök. Bussen var sen så jag kom lite sent, men sm tur var så stod Jakob på busshållplatsen när jag kom dit, så jag hade sällskap. Vi lyckades, efter en stund, hitta till muséet och fick en guidning av "Kina, mittens rike". Jag tyckte att guidningen var för kort, allting blev väldigt allmänt när man gick igenom 5000 år historia på en timme. Lite synd, det hade kunnat vara riktigt intressant, men i vilket fall som helst var det bättre än lektion.

Efter muséebesöket bar det av tillbaka till skolan och Engelska C. Skoldagen slutade 16.25 och jag drog mig hemåt igen för att plugga religion. Jag har verkligen inte gjort annat än att plugga den här veckan. Matte i söndags, franska och körkortsteori i måndags, svenska, körkortsteori och franska i tisdags och religion och franska idag. När kommer mitt liv tillbaka?

Jag borde verkligen gå tillbaka till judendomen nu, jag har cirka tre tusen år av historia att plugga in. Hurra!

Men JAG KLARADE KÖRKORTSTEORIN!!!!!!!!

//Amanda

Ny design!

Oj vad jag är stolt över migsjälv nu! Ni som kanske varit inne och tittat på min blogg igår eller idag har sett att jag hållt på och fixat och trixat lite med designen, och det har varit med blandade resultat kan jag säga. I vilket fall som helst så tycker jag nu äntligen att jag lyckats, och jag är så stolt över mig själv! Det var verkligen inte enkelt men jag fick en hel del hjälp från bloggen:

http://www.designadinblogg.se

Utan den hade jag verkligen inte klarat det. Så tack för hjälpen!

I går fick jag köra till Camillas match med pappa. De spelade mot Älvsjö som är regerande stockholmsmästare, så det var att vänta sig tufft motstånd. Efter första halvlek stod det ett noll till Älvsjö, och så kvitterade TIS i början av andra halvlek. Men så kom ytterligare ett ledningsmål för Älvsjö och TIS lyckades kvittera igen. Så stod det 2-2 nästan hela halvleken ut, men så när det var endast tre minuter kvar av matchen så fick Älvsjö in ett 3-2 mål och bara en minut senare också ett 4-2 mål och då var det kört. Matchen slutade 4-2, men det var en spännande match att titta på och Camilla gjorde en assist, så jag tror att de var nöjda med matchen i stort. De saknade dessutom några riktigt duktiga spelare, t.ex. förstamålvakten, så jag tycker ändå att de gjorde en bra match!

På kvällen hade Maja öppet hus eftersom att hon fyllt 18 tidigare. Det var väldigt trevligt med mycket mat och jättegod tårta!

Anna-Greta är här, som jag skrivt tidigare, och snart kommer hennes gammla lärarinna hit, vilket ska bli intressant, jag har aldrig träffat en människa som är nästan 100 år förut!

Vi ses!!

//Amanda

En pipa "gräs"

Eftersom att jag ska skriva körkortsprovet snart så håller jag på att plugga för fullt inför det. Jag läste någonting väldigt, vad ska jag kalla det, spektakulärt kanske, i den häromdagen.

Visste ni (ni få läsare jag har....) att om man röker en pipa hasch så påverkar den en människa under minst en vecka, men att gifet faktiskt stannar kvar i systemet i två månader! Är inte det lite galet, att någonting man gör inte försvinner förrän efter två månader. Inte konstigt att det inte är bra att röka på...Ett sådant här ska snart bli mitt, hoppas jag....


En annan intressant sak jag läste var att om man dricker tre starköl så motsvarar alkoholmängden i de tre starkölen alkoholmängden i 20 cl vodka, men effekterna blir helt annorlunda, eftersom att vodkan är så koncentrerad så tas den fortare upp av kroppen än vad ölen gör, på grund av alla kalorier som starköl innehåller, så man måste dricka sex starköl för att känna samma berusning som efter 20 cl vodka, alltså dubbelt så stor alkoholmängd. Är inte det lite galet?!?

Jag tyckte i alla fall att det var lite intressant.

vi hörs!

//Amanda

Tidsperspektiv

Det var så SKÖNT med lov, men nu är det slut på det roliga. Skolan är tillbaka, dock med en viss mjukstart för min del. Alla mina individuella val är inställda den här veckan eftersom att det är två klasser som är i London och några andra som har praktik och vi kan ju inte ha lektioner utan dem, så då blir de inställda istället. Riktigt skönt faktiskt.

Anna-Greta är här nu, jag fick köra och hämta henne igår, roligt roligt! Hon har en väninna som bor här i Sockholm som var hennes lärarinna när hon var ung. Den här lärarinnan, Judith, fyller 99 år på julafton. 99 år! Helt galet, tänk vilket tidsperspektiv hon har. Hon var barn när telefonen uppfanns och började spridas i världen, hon minns när man åkte häst och vagn i stället för bil och när bilarna tog över efter hästarna. Hon minns första världskriget! Det mesta som vi läst om 1900-talets historia har hon varit med om och kommer ihåg. Är inte det lite galet ändå, att utvecklingen gått så fort framåt att det finns en hel generation som varit med från början, när det nästan inte fanns elektriciet, till nu? Jag blir i alla fall lite vimmelkantig när jag tänker på det. Hon kanske kommer hit i helgen, jag hoppas det, det skulle vara intressant att bara prata med henne om hennes liv. Man hinner med mycket på 99 år.

Det var egentligen allt jag hade på hjärtat.

//Amanda

Happy Halloween

Igår var det Halloweenfest. Jag och Helena hade bestämt att vi skulle in till Buttericks en snabbis för att köpa vitt smink. Det var för att komma in på Buttericks. Normalt eller? Kanske inte.... I vilket fall som helst så hittade vi det vi skulle och åkte hemåt igen.

Festen var okej, eftersom gårdagen varit så grymt rolig så hade den ganska mycket att leva upp till men det lyckades den inte riktigt med. Den hade dock sina höjdpunkter.

Jag tänker inte skämmas.

Idag stod det städning på schemat. Jag och Camilla städade hela huset. Camilla var dammsugaransvarig och jag toalettansvarig. Med musik på hög volym så var det faktiskt helt okej. Efter städandet blev det lite plugg, jag börjar känna att poletterna trillar ner en efter en, förhoppningsvis går det bra på matten.

Vi åkte även och tände ljus på gravarna idag.
Jag fick köra dit! Det gick väl bra egentligen förutom två små incidenter och en dålig parkering. Det måste jag öva mer på.

Det var allt jag hade på hjärtat.

//Amanda

Cocktailparty!

Torsdag och det var cocktailparty som gällde. Efter ett telefonsamtal till Helena lyckades jag komma på vad jag skulle ha på mig inför kvällen och efter middagen bar det av till Stocksundstorp. Vädrets makter verkade inte vilja att min frisyr skulle hålla sig, så när jag gick från Stocksunds tågstation mot Amandas hus så blåste det motvind och reglet piskade mig, inte alltför trevligt. Jag kom i alla fall välbehållen fram till Amanda.


Här ovan har vi de tre favoriterna, Lennart, Tequila sunrise och Isbjörn. Lennart var kanske favorit för att det var så kul att säga "Jag kan inte vara otrogen mot Lennart" osv...

Partyt var verkligen jätteroligt. Amanda och Michelle hade bjudit sina närmaste tjejkompisar så totalt var vi sju tjejer. Alla fick i uppdrag att välja en drink från en lista de gjort och sedan göra sju stycken sådana drinkar. Därefter provsmakade vi alla drinkarna och bedömde dem. Drinkarna var väldigt varierande, vissa var jätteäckliga och andra goda.

Kvällens bästa var i alla fall Mikaelas "Smaken är som baken" Ett intärnskämt som hon kommer få stå ut med ett tag....

Riktigt lyckad kväll!

//Amanda

RSS 2.0