JULLOV!!!

Tomte

Nu är det jullov!!!
Julen börjar närma sig på riktigt, mycket trevligt. Det var sex dagar sedan jag bloggade sist, sorjligt men sant, nej men skämt åsido så har jag gjort en del annat, julklappar och liknande. Nu är alla fixade och klara, känns toppen, då behöver jag inte bekymra mig mer för dem. För mig är det lite smått ångest innan jag kommit på vad jag ska ge till alla, men nu, efter så är jag väldigt stolt, jag tycker att jag har kommit på väldigt mycket trevliga saker till mina nära och kära :)

Skolavslutning i torsdags. Det var mysigt. Vi som går musik upträdde för de andra eleverna på skolan, så vi fick inte vara med på de övriga aktiviteterna som de andra på skolan hade. Det skulle varit kul att dansa juldanserna, men jag tror att jag klarar mig. Vi hade julkoncert i fyra omgångar för de andra på skolan. Vår aula är lite för liten, så hela skolan får inte plats samtidigt, det rymms bara 400 där inne och det är cirka 1300 elever på skolan och då har jag inte räknat med alla lärare, så vi måste dela upp det. Det skulle i och för sig vara väldigt maffigt att ha en koncert för alla de 1300 eleverna.... Men det får bli en annan gång!

Well, well, på jullovet ska jag till mina kära släktingar uppe i norrland, närmare bestämt lilla Näsland som är en by på 49 invånare och ligger i Sveriges minsta kommun, Bjruholm. Bjurholm ligger cirka tio mil väster om Umeå. Det är väldans mysigt där, jag tycker om folket som bor där, de har en bondgård och grejer, så det finns alltid någonting att hitta på. I sommras sov vi på höloftet. Det var jättemysigt, faktiskt, ända tills någon kraffsade mig på huvudet! haha, nädå, det var bara kul.

Jag märker
att jag härmar andra människors sätt att lägga upp bloggen på, med fet stil i början och sådära. Förlåt för det, men jag är inte så väldigt kreativ, ledsen för det...

Det bliev inget Thailand
i år, sjukdom i familjen... känns en smula bittert, jag skulle egentligen suttit på ett flygplan på väg till Thailand nu, och i stället sitter jag här, hemma i mörka Sverige och skriver i en blogg som nästan ingen läser....

Du som är sjuk, jag hopppas du blir frisk snart. Jag tänker på dig mycket, jag tror vi ses imorrn, eller i övermorgon.

//Amanda

God jul på er alla, jag kommer som ni förstår inte skriva nu på ett tag, så ha det bra alla, och glöm inte att tala om för era nära och kära hur mycket ni tycker om dem, julen är ju kärlekens högtid!

Veckan som varit

Hej människor.

Detta har varit en rätt tuff vecka,
i alla fall för oss som har musik i min skola. Låt mig förklara:
I måndags hade vi engelskaprov, på 6 olika böckers handling... såååå meningsfullt, men i alla fall. Ååååå så irriterande, vår käääära lärare som vi älskar sååå mycket (OBS ironin) gav oss pluggpapprerna till provet i fredags, så det blev ingen slapp-helg här inte, nej plugga engelska var det man förväntades göra! grrrr

Men i vilket fall som helst gick provet helt okej, och måndagen var avklarad. I tisdags var det först en sam-redovisning på fem minuter om GHB och därefter gårep inför luciatåget. Vi höll på från halv ett till klockan tre, missade en del av skolan :)

I onsdags var det upp klockan sex som gällde, vi skulle vara i skolan halv åtta. När jag kom till skolan sjöng vi upp, bytte om och sedan var det bara och köra. Luciatågen gick väldans bra tycker jag, även om jag och många andra var väldigt trötta i det sista, det fjärde, eftersom vi hade varit uppe sen sex minst och gjort fyra luciatåg med bara tio minuters rast emellan. Men det gick bra, och var väldigt kul. Lite skillnad mot luciatågen i min gamla skola hehe... Resten av onsdagen var vi alla väldigt trötta. En kille lyckades somna på en bänk och vakna en timme senare haha. Bra jobb Rasmus :D Två andra killar somnade så sött på historian när vi tittade på film :P men det är väl så det ska vara på lucia :)

I torsdagst var det skriftligt historia läxförhör som typ var som ett prov.... men i vilket fall som helst gick det bra och på kvällen var det julkoncerten som gällde. Klockan sju smällde det! Först var det luciatåg, sedan snabbt byta om och titta på de olika ensembarna/banden som spelade. Efter kaffepausen var det vår tur. Vi spelade en låt som heter "Bossanova". Jag spelade piano. Enligt de som tittade lät det bra, och det var kul :D:D

Idag så var det geografiredovisning om plattornas rörelser och varför kontinenterna rör sig som stod på tapeten. Redovisningen gick bra, tror jag, och veckan tog slut. Mycket skönt att ha gjort engelskan, geografin och samhällskunskapen, nu har jag ingenting annat att tänka på fram till lovet, utan det är bara o slappa :D feting najs.

men men, vi får se hur det blir med denna julen...

God jul alla och ha det bra!

Mörker

Hej på dig, du som läser!

Det har inte hänt sådär väldigt mycket idag. Jag har varit o tränat med Jennifer och Elisabet. Det var ett såntdära kombipass, intensiv och medel mixat i nittoi minuter... väldans jobbigt, och lite smått enformigt där i slutet eftersom en av ledarna körde samma rörelser i typ trehudra år... rätt trist... men skönt att röra på sig i alla fall. Nu på kvällen kom det några hit, vänner till familjen, så nu har jag käkat så mycket att jag rullar fram hehehe.. närå men det var gott :)

Igår var jag och AC hemma hos Stefan. han bor i Sumpan, centralt jämfört med min håla... vi hade så trevligt så. Jag älskar hans ljudanläggning... helt underbart ljud!!

I övrligt är jag lite småstressad för tillfället. Det är en del saker som ska vara gjorda och inlämnade nu veckan som kommer och det känns inte riktigt som jag har allt under kontroll. Lucia kommer med stormsteg, och alla sånger måste sitta. Men kul ska det bli, verkligen :)

Imorrn blir det plugg plugg plugg plugg plugg..... blääää
hatar lärare som lägger prov på måndagar!!!

Ha det bra

Juen är kärlekens högtid, ha det i åtanke :)

Pepparkaksbakning

Hallå där

Idag var det storbakning
på gång. Dagen började med att jag gick upp och kollade på julkalendern, jag menar, det hör ju till att man tittar på den! Efteråt gick jag i och för sig och la mig i sängen igen och låg där ett tag, har man helg så har man haha :) Efter frukost och lite annat så bakade jag och mina två småsystrar pepparkakor och lyssnade på julmusik. Jag och syrran satt och sjöng med i de flesta låtarna, i viss mån kunde vi dessutom låtordningen.... Det säger en del om att vi har lyssnat på den skivan ett antal gånger haha... men det hör ju också till tycker jag :D

Annars har det varit en riktig degdag. Jag har inte gjort någonting vettigt. Det var väldigt skönt faktiskt, det händer lite för mycket i skolan tycker jag så jag måste få ta igen det på helgerna ;)

Men nu har jag ingenting mer vettigt att skriva om denna dagen. Ha det bäst om det nu är nån som läser :P

Jag vill ha snööööö!

Välkommen

Hej och välkommen till min blogg!

Gaaah vad sur jag blir, jag hade skrivit ett väldans fint inlägg här, men det verkade inte vilja bli publicerat, irriterande!!

Men men, jag får helt enkelt försöka skriva om det...

Amanda var namnet, jag går i ettan på gymnasiet. Bor i stockholmsområdet, dock inte så centralt som jag själv skulle vilja. En kompis påpekade idag när han kom hem till mig för första gången att mitt hus verkligen ligger långt bort. Det har han så rätt i, i alla fall om man jämför med vart han bor. Mitt kära hem ligger nära vattnet, på en lugn och stillsam gata. Ibland tror jag inte att det ligger så nära stan som det faktiskt gör.

I vilket fall som helt så händer det nästan för mycket saker i mitt liv för tillfället. Det är skönt med helg, har vart en körig vecka :P

Jag har kommit på att mitt liv är litegrann som en ketchupflaska. Ni vet de där av glas, Heinz? Först så kommer inget, sen kommer inget, sen kommer inget och sedan plötsligt kommer allt. Ibland önskar jag att det kunde komma lite mer utspritt. Men jag antar att det bara är att tacka och ta emot och försöka ta vara på de tillfällen i livet som kommer....

Shit vad jag diddlar, sorry, är trött :P

ha det bra alla hoppas snön kommer snart

åker till thailand den 21:a :D

RSS 2.0