Sportlov!

Japps, nu är det LOV! Eller ja, lovet är ju typ slut nu, men ja, det har varit ett härligt lov, därav den usla uppdateringen. Jag har befunnit mig i Österrike, Bad Gastein i en vecka, och jag kom hem idag. Det var verkligen jättehärligt därborta. Inga läxor, inga prov, inget plugg, inga måsten. Detta i kombination med minst 9 timmars sömn per natt har resulterat i att jag känner mig riktigt utvilad! Härliga tider.

Backarna var härliga
, vädret kunde varit bättre, snön var perfekt. Vi hade snö varje dag förutom i onsdags och halva torsdagen. Men snön som föll var mjuk och fin, så den var rikgit najs att åka i, offpisten har nog aldrig varit enklare eller roligare att åka i. Vi åkte skidor hela dagarna, åt trerätters middag och läste massa böcker, härliga tider! Nu är jag hemma igen, i morgon är det sista lovdagen och det känns helt okej faktiskt.

Jag har inte så mycket mer att säga
, jag ska sova nu, och jag återkommer senare med en mer fullständig uppdatering och kanske lite bilder?

À bientôt!
//Amanda

Fredagen den 13:e

Otursdag nummer ett, om man är skrockfull. Dagen var dock lite av en besvikelse eftersom att jag varken lyckades ramla, missa tåget (eller bussen) och faktiskt hade en bra dag förutom en sak....

Jag kom till skolan i morse i tron om att allt jag skulle behöva göra denna dag var att titta på teatrarnas föreställning. Men icke sa nicke. Vår musikteorilärare fick för sig att vi inte alls kunde ställa in lektionen, som vi fått höra att vi skulle göra ett bra tag, utan att vi musikare skulle tvingas missa premiären av föreställningen och i stället se den på måndag. Så i stället för att se en fantastiska underhållande pjäs var vi fast i musiksalen med en 80 minuter lång teorilektion...kul.

När vi slutat ville jag och Marta gå till fotolabbet. Jag ville gå dit för att leka med mina negativ som Robert fixat till mig. Jag vet inte om jag berättat detta, men för två veckor sedan rensade mina föräldrar kylen, vilket resulterade i att de hittade två gamla svartvita filmrullar. Jag bestämde mig för att leka med dem, och bad därefter min mentor Robert framkalla dem till negativ. Det gick ganska bra att fixa fram kopior av dem på fotopapper, jag fick in någon slags teknik efter ett tag, och det var riktigt kul, måste jag säga! Några av bilderna var fina, dessutom, så jag blev jätteglad!

När vi lekt klart i fotolabbet så åkte jag, Malte, Marta, Charlotte och Filippa in till stan. Vi hade bestämt med några andra att vi skulle äta middag på en japansk restaurang vid 5, så fram tills dess skulle vi speldera tiden tittandes på skor, bland annat.


Vid 5 mötte vi upp Helena utanför Hard Rock Café och så gick vi tillsammans till restaurangen där David, Emma och Gustav väntade på oss. Maten var jättegod och det var en väldans mysig middag :) Efter middagen gick vi och fikade, och sedan åkte vi hem.

Nu sitter jag bara här och vet inte riktigt vad jag ska göra, jag ska hämta upp Camilla i Visinge vid halv ett, så fram tills dess ska jag hålla mig vaken :PSushi är gott, även fast det är rå fisk!

Folk hävdar att sushi är äckligt och använder då argumentet "men det är ju rå fisk!" Ja det är det, tänker jag då, men tycker man då om röda godisar, typ zoo-apor? För i dem är det faktiskt löss, är det inte lite småäckligt att äta löss också? Eller godis med gelatin i? Det består ju av avkok från grisben, hur ofräscht är inte det? Min poäng är att så länge det smakar bra så behöver man egentligen inte bry sig om vad det är... även fast det kanske är lite svårt!

Nu ska jag iväg till Visinge, vi ses!
À bientôt!
//Amanda

Glad!

Nu var det ett tag sedan jag skrev, känner jag. Fy på mig. Jag har i och för sig tänkt skriva ett par gånger, men jag har liksom inte hittat dendär inspirationen, eller någonting i den stilen. Men nu så!

I morgon är det bara en vecka kvar till lovet, det ska bli så sköööönt! Jag ska försöka få massa plugg gjort under helgen så att jag kan slippa ifrån det under lovet och resan till Bad Gastein! Jag kommer inte ihåg om jag berättat det, men nu vet ni i alla fall, på sprotlovet bär det av till Österrkie för härlig skidåkning, förhoppningsvis!

Jag är sådär jättefjollig just nu, jag är liksom lite kär i en person, och jag blir sådär härligt fjompigt glad över det. Vi får hoppas att det går vägen denna gång, mer säger jag inte, men ni lär ju antagligen märka av när det händer någonting intressant.... jag brukar ju inte vara så fantastiskt bra på att hålla tyst om just sådana saker när det gäller migsjälv...

Jag vet inte mer vad intressant jag kan skriva här, jag skulle kunna gnälla jättemycket över allt äckligt plugg jag har blivit påtvingad, men jag tror jag hoppar över det, och berättar om min extralånga sovmorgon imorrn! Teatrarna ska nämligen ha sin första uppspelning för detta läsår imorrn, och vi börjar därför senare (fråga mig inte om logiken i detta, jag tror att det beror på brist i kommunikationerna mellan lärarna, men man kan aldrig så noga veta). Så imorrn har jag en lektion och det är teaterföreställning.... najs huh?

Jag har fixat parkeringstillstånd till parkeringen utanför skolan också, så OM nu bilen någonsin skulle vara ledig någon dag så kan jag ta den till skolan, fantastiskt!

Nu ska jag göra någonting
jag borde gjort för läääänge sedan, musikteoriläxan!

À bientôt!
//Amanda

Det blir aldrig som man tänkt sig...

...men det kan bli ganska bra ändå! Spelningen var riktigt bra! Jag tror inte jag har sett dem spela bättre. Däremot blev spelningen en aning försenad, vilket kanske inte var så kul, men det löste ju sig till slut. När vi kom dit igen en och en halv timme senare än planerat så satte dem igång. Jag måste ju säga att ungdomarna ägde gamlingarna så hårt!!

På söndagen pluggade jag, inte så kul, men vad gör man inte när man inte har gjort det man skulle under veckan?!? Dessutom hade EvaStina och Astrid bakat semlor! Härliga tider, de var sååå goda!

I morgon är det vinteridrottsdag!
Jag ska till Kungsberget, och det ska bli sol och mellan 0 och 5 minus, vilket betyder perfekt skidåkarväder! Det kommer bli så härligt! (och ja, det är värt att gå upp vud 05.45, jag lovar!)

Vad mer finns att berätta?
Inte mycket, snart kommer Jennifer hem igen!!!

À bientôt!
//Amanda

RSS 2.0