så gick en dag av ditt liv....

och kommer aldrig åter.... Det finns en bok skriven av Jonas Gardell med den titeln. En väldigt deprimerande bok, men ett ganska tänkvärt citat, i min mening. Idag har jag varit och tittat när min lillasyster spelade innebandymatch. De spelade lika, 6-6, men frågar du mig borde de vunnit. De var helt klart det bättre laget. Men, men man kan inte alltid vinna. Jag har även haft någon form av OC maraton med syrran, som för övrigt heter Camilla. Den serien är bra. Man blir beroende!

Det är vad jag har gjort idag. Inte speciellt mycket, med andra ord. Det kan också vara skönt ibland.

Nu ska jag äta semlor, de är nybakta!

Ha det bra!

//Amanda

Pulka!!

Idag har varit en bra dag. Den började i morse, jag var utvilad när jag vaknade. Det händer på vardagar kanske en gång om året. Verligen trevligt att känna sig pigg för en gångs skull. I skolan hade vi en del lektioner, som var helt okej. Det bästa var att jag inte hade någon mattelektion i slutet av dagen, så jag slutade fem över halv två, vilket jag kommer fortsätta göra varje fredag, eftersom mattelektionen ligger på onsdags morgonar i stället. Jag och Stefan drog till Sundbyberg. Jämfört med vart jag bor är det centralt, nära till det mesta. Väl där testade jag för första gången nýa nintendokolsollen, Wii. Så sjukt roligt, hade jag en sån skulle jag bli beroende direkt! När vi hade testat klart stack vi ut och åkte pulka! Det var så sjukt roligt, jag tror vi trotsade döden några gånger, i alla fall kändes det så när vi åkte över ett STORT gupp.

Inför helgen har jag inga direkta planer, jag ska ta det lugnt och sova. Det känns som det kan behövas.

I går var en skitdag. Jag måste få ur mig det. Jag han med mitt tåg fint på morgonen. När jag kommer fram till bussen visar det sig att den har gått, så antingen går jag till skolan och kommer i tid (rejält svettig) eller så tar jag bussen och kommer sent. Eftersom jag hade matteprov första lektionen kändes det som en bra idé att gå, så jag börjar traska i snabbt tempo. Väl framme, mycket svettig eftersom jag gick fort, kommer jag i tid till matten och provet går käpprätt åt helsike. Det var på ekvationer, som jag brukar kunna bra, men det gick bara inte. Jag har aldrig varit med om det förut. När jag kom ut ifrån klassrummet visade det sig att det var många fler än jag som hade haft problem där inne. En aning sur på min lärare som kan gå igenom jättelätta saker man lärde sig i högstadiet i en halvtimme men struntar i att prata om VG och MVG uppgifter....

Resten av dagen flöt på bra, som tur var hade vi ensemble lektionen efter och jag spelade piano och sjöng. Jättekul hade vi. Nu jobbar vi på en låt som heter "pick up the pieces" en instrumental låt som jag gillar skarpt. Vi har också börjat fräscha upp en del gamla låtar eftersom familjekoncerten närmar sig med stormsteg och de ska få se allt gamalt vi har gjort också. Den låt vi körde igår heter "Television eyes". En tung blues som jag spelar piano på. Sjukt bra drag i den, verkligen!

jag saknar dig så sjukt mycket, kom hem snart!!!

Ha det bäst alla!

//Amanda

Måndag

Idag är det måndag igen. Det känns som veckorna bara springer iväg, jag hinner inte med. I går pratade jag med min kära vän Jennifer via msn. Hon är i Tyskland nu och har varit där två veckor idag, om lika lång tid kommer hon hem igen och jag saknar henne så grymt mycket, det var otroligt skönt att prata med henne, eftersom det var ett tag sedan sist.

Det är jättemycket snö här, och minusgrader ute. Mysigt värre när man är inomhus i ett varmt hus, mindre kul när man sitter i ett klassrum vart strömmen har försvunnit så elementen inte fungerar och det är kanske fem grader i klassrummet när man kommer in. Inte alls kul, vi satt och frös som sjutton hela lektionen, som var på 75 minuter.

Well, well, jag ska sluta gnälla.  Jag är jätteglad för att det äntligen har kommit ordentligt med snö här, jag trodde att det skulle bli en tråkvinter, utan snö, men vad bra att jag hade fel!!

Annars tror jag inte att det händer så mycket. Jag tänker alldeles för mycket som vanligt. Jag har börjat fundera över människor, hur man ändras efter vilka man umgås med, och det ständiga spelet man spelar, ibland utan att vara medveten om det själv.

Haha, jag vet att jag är lite knasig, kommentera gärna mina tankar.

Tills vi ses igen, ha det gött!!

//Amanda

Tack för att du finns, "åldern är inte allt" !

SNÖ!

Det hela började i går, jag skulle ta min kära cykel till bussen för att åka hem till min vän Fredrika, som vi brukar kalla för Freddi. Det låg ett tunt lager snö på marken (!) och det snöade kraftigt. Bussen kom enligt tabell, trots snön, och jag kom till Täby centrum i god tid. Där satte jag mig för att vänta på nästa buss som skulle ta mig till Hägernäs.

Jag tycker inte om den håla där jag bor. Vi har EN buss som går. EN och den går till Täby centrum. På helgen går den EN gång i timmen och oavsett vart i Täby du ska så måste du åka till Täby centrum för att byta. Väldigt irriterande eftersom bussarna sättan klaffar och det tar minst en halvtimme att komma till Hägernäs, när det tar max 20 minuter att cykla. Så har vi såklart allas våran roslagsbana. Den går som bäst var tjugonde minut in till stan. Jag är glad att den finns, absolut, men den kunde ju gå lite oftare, tycker jag.

I vilket fall som helst kom jag fram till Täby centrum med min buss och började vänta på nästa buss. Det var bara jag som skulle på och jag var ensam hela vägen fram. Väl framme var det ännu mer snö och blåste mycket. Jag mötte Freddi och vi gick snabbt in i hennes fina hus. Där hade hon gjort jättemysigt, tänt levande ljus och köpt "Ben and Jerry's". Vi satte på en film som heter "dream girls" med bland andra Eddie Murphy och Beoncé. Den var bra och glassen var sååå god! När filmen var slut bestämde vi oss för att vi ville se en till film och det blev "Fröken Sverige" med Alexandra Dahlström. En bra film, kändes inte lika överdriven som många ungdomsfilmer lätt blir. Medan innehållet i glasspaketet minskade fortsatte snön att falla utanför fönstret. Filmerna lockade till många skratt och leenden allt efter som dagen led mot sitt slut.

Oj vad jag blev poetiskt helt plötsligt! Det är alltid trevligt. I vilket fall som helst hade vi väldigt kul igår och jag är glad över att det har kommit ordentligt med SNÖ så att vi kan åka skidor snart!

I övrigt har det inte hänt så mycket, idag har varit en riktig slappdag. Jag har inte orkat göra någontig. Det har varit jätteskönt!!

Ha det bra alla! //Amanda

Paaarty party!

Igår var det kul! Kvällen började med en resa til danderyds sjukhus där jag mötte AC, John och Joel. Kallt som attan, men vi hade tur och behövde inte vänta så länge på bussen. Därefter bar det av mot Edsbergs centrum. På vägen träffade vi även Filip, och jag befann mig tillsammans med tre dramaknuttar, mycket trevligt. Resan gick bra och väl framme vid Edsbergs centrum tog vi oss till Galaxen, någon form av ungdomsgård där vi skulle titta på "Sallys garage".

Det var jättelång kö, vi hade tur som hade kompisar som stod längts fram och lyckades ta oss fram till dem. Så stod vi utanför och väntade i kylan i säkert 45 minuter innan personalen behagade öppna dörren. Vi lämnade in våra jackor och gick in i rummet där spelningen skulle vara. "Sallys garage" var först ut. De var så grymma! Peter och Ken spelar i det bandet och det var dem jag var där för att titta på. De var jätteduktiga, gjorde inga covers utan bara eget material. Grymt bra!

Efter "Sallys garage" spelade något litet coverband, de var duktiga, synd att de inte hade några egna låtar. Efter coverbandet blev det bara sämre och sämre, vi gick ut och satte oss för att vänta på Peter, som stuckigt hem för att lämna sin gitarr. När han kom och alla var med på att dra så tog vi första bästa buss till danderyds sjukhus och därifrån buss hem till John.

Jag diggar hans ställe, det var fint och mysigt! Väl där satt vi och pratade och rökte vattenpipa. Haha, det smakar gott, faktiskt, men det är inte så bra... Så jag rökte inte mycket.. Jag tyckte det var mysigt, och när jag var tvungen att gå vid ett för att sista tåget gick så kändes det som jag hade varit med om en riktigt lyckad kväll.

I dag ska jag och min kära kompis Freddi ha filmkväll. Det ska bli jättemysigt! Vi ska se någon film som hon tyckte verkade bra, jag litar på hennes smak när det gäller film, det mesta hon tycker om tycker jag också om!!

Två veckor kvar!!!
gasch you should know how much I like you...

Ha det bäst!!! //Amanda

Du hade tid

Du hade tid är en annan väldigt fin sång av Lars Winnerbäck. Jag tycker att han är kung, men smaken är som baken, syrran hatar honom. Skola idag som vanligt men ändå inte. På något sätt var det annorlunda. Kan berot på att jag försov mig på morgonen vilket inte har hänt sedan jag började gymnasiet.

Vi hade längre håltimme idag än vi hade lektion efter. Schemaläggaren på skolan kan inte ha alla hästar hemma i huvudet. Det var dessutom smockfullt i matsalen så jag kom nästan försent till historian. Vilka problem jag har.. mänskligheten kommer ändå snart gå under, varför klaga?

Nä förlåt nu vad jag sarkastisk. I går var jag med ett antal kompisar i täby centrum. Det var trevligt, vi satt och filkade och pratade. Intressanta människor att prata med, verkligen. Vi hade så trevligt så, fast jag tror att café ägarna blev lite sura, vi satt där kanske två timmar och blockerade två bort och många stolar... Men, vi handlade i alla fall av dem, så de kan inte klaga... Förlåt att jag är så himla tråkig idag. Verkligen... men jag känner inte att jag har någonting vettigt att säga...

Svenskan, vi pratade om dikter. Läraren är så skön! Skrattar när jag tänker på honom...

Mitt liv är som ett stort mischasch, jag sitter fast mitt inne i det och vet inte riktigt hur jag ska komma ut utan att ta sönder något.

"se hur jag sitter,
som en uppdragen eka
här är jag lycklig"
Thomas Tranströmmer

Ha det gött  //Amanda

Saknar dig så jag blir tokig!

I dina ögon

I dina ögon, det är en jättebra låt av Lars Winnerbäck som är en grym artist. Rekommenderas varmt till de som inte upptäckt honom än. Jag sitter här och är allmänt nostalgiskt. Jag var på Lars Winnerbäcks koncert i sommras. Det var 12.e augusti på Zinkensdamms IP. Första koncerten som hölls där. Grymt ställe att ha en koncert på. Jag och min nära vän Jennifer kom dit några minuter innan de började släppa in. Vi kom in snabbt och lyckades komma långt fram. Det var helt sjukt mycket folk där. Vilken magisk koncert det var! Jag hade som något slags lyckorus när jag var där och det höll i sig dagen efter också. Vi hade jättekul den kvällen. Ett minne för livet

I går kväll stack jag och AC hem till Dennis. Han hade bjudit dit några kompisar. Jag och AC var det första, förutom Adrian, som kom dit. Dennis passade på att skryta lite med sin dusch. Shit pommes frites! Jag blev kär i hans dusch! Den var bland de bästa jag sett. Inbyggd radio, rygg-sprut-massage-sak, en löstagbart sprutstycke, plus stort sprut ifrån taket. Helt underbar dusch! Hade jag en sån skulle jag duscha jämt. Sedan gick vi och spanade in resten av huset. På övervåningen hade Dennis ett bubbelbadkar också. Han fick för sig att han skulle demonstrera hur det fungerade. Vi protesterade inte. Saken var den att när vattnet nådde en viss nivå så började det spruta ur de olika hålen längs insidan av badkaret. De var inte täckta av vatten och sprutade som sjutton på oss. Jag, Adrian och AC flydde fältet medan Dennis försökte komma på hur man stängde av sprutet. Det gjorde han också. Sprutet sturdes av samma knapp som undervattenbelysningen. Läckert badkar. Men vi blev tvugna att torka upp för det var vatten överallt, på väggarna, i taket och ett centimeterdjupt lager vatten på golvet. Väldigt komiskt, haha vi skrattad en del åt det! Och Dennis fick lära sig hur badkaret fungerar ;)

Idag har jag varit i täby centurm.
jag skulle ha lite nya kläder. Fyndade att par coola jeans för 250 kronor. De kostade från början 500 kronor. Jag tjänade alltså 250 kronor! Sånt är alltid trevligt. Jag har även pulat en del med ritningar, jag ska få flytta ner till tv rummet och bo där i stället för här. Jag har försökt komma på hur jag vill ha det nya rummet och hur jag ska möblera. Det kommer bli kul, fast jag får nog vänta ett tag med att flytta ner, alla saker som står där ska ut först, innan jag kan flytta in, och så ska jag måla om. Men sen så!

Ha en trevlig helg!! //Amanda

Jag är uppenbarligen ganska snäll..

146605-2

Tiden går...

Ännu en dag i min blogg. Inte mycket intressant hände idag. Jag har varit och tränat på friskis och svettis, börjar komma igång med träningen nu efter lovet. Känns skönt att röra på sig igen. I skolan hade vi första ensemble-lektionen för i år. Vi bärjade med en jättebra låt som heter "only when I sleep" av en grupp som heter Corrs. De var irländare, så låten är en pop-låt med inslag av folkmusik. Väldigt cool och rolig att göra! Rekomenderar låten starkt!

Jag har funderat på en sak. Tänk de människor som är födda på 20-talet och tidigare. De har varit med om ett (kanske två om de minns de första) världskrig. De har varit med om teknikens framsteg. Mina mor föräldrar hade inte radio hemma när de var små, den kom först när de var mycket äldre. Telefonerna gick via en växel där man var tvungen att säga vart man skulle ringa och blev därefter kopplad dit. TV:n kom först när de var vuxna och då i svartvitt. Bilarna har utvecklats enormt. Precis som jordbruket och städerna. Det är fascinerande att täkna så, tycker i alla fall jag. Då var det en hel vetenskap hur man framställde kol i kolmilor. Idag görs det av maskiner. Bakvämare, men kunskapen om hur man gör liknande hantverk håller på att dö ut. Jag hoppas att vi kan ta till vara på den, för det vore träkigt om man inte värnade om sina rötter, tycker jag...

Förlåt alla mina konstiga tankar, men det är kanske sådant som är intressant att läsa?

Puss o kram !
//Amanda

Idag är det tolv år sedan mitt liv förändrades brutalt. Saknar dig jättemycket och tänker på dig ofta.

Back on track

Tillbaks i skolan igen. Efter ett välförtjänt jullov var man så tillbaka i vardagens lunk. Enda skillnaden nu mot innan jul är att det är ljust (!) när man går ut ifrån skolan vid dagens slut. De sista veckorna var det mörkt när jag åkte hemifrån och mörkt när jag kom hem. Inte så bra bot mot den nedstämdhet som väntade på att få komma till ytan precis. Idag har jag varit i skolan. Det var helt okej dag faktiskt. Vi hade musikteori. Jag har ju inte spelat piano i åtta år så jag kan ju verkligen inte durskalorna... Det är lekande lätt, för mig. Durskalorna har jag kunnat länge. Jag är väldigt, väldigt glad över att jag lärde mig dem, jag märker ju hur komplicerat systemet kan verka för den som inte kan. Jag hade nog inte orkat lära mig dem nu...

Efter skolan var det pianolektion som gällde Eftersom min kompis som jag spelar med är i Tyskland, saknar dig!, så var jag själv idag. Ska börja spela "Bridge over troubleld water" av Simon and Garfunkel. Väldigt fin och bra låt som passar mycket bra på piano.

Kersti, en klasskompis kom hem från Thailand i går, i dag kom hon till skolan igen. Shiet vad brun hon var! Jag fick veta att hon hade varit på exagt samma ställen som jag skulle varit på. Gaaah, avundsjuk som få, jag hade också velat åka iväg, men det får bli en annan gång antar jag. Förresten, snart måste väl nästan alla svenskar ha varit i Thailand? Det känns verkligen som de allra flesta i min bekanstskap har varit där eller ska åka dit inom en snar framtid.

Tja... det är antagligen bäst att passa på att åka dit medan det går. Snart kommer det vara för varmt där, och vems fel är det? Ja, orsaken är i alla fall växthuseffekten, och det är ju vi som orsakar den, till största delen. Jag tycker verkligen att stora politiker och länder ska börja ta mer ansvar för vår jord. Det är ju trots allt deras barn och barnbarn som ska bo här. Varför ska vi behöva ta konsikvenserna av deras misstag bara för att de själva inte orkade?

Ha det bäst! //A

Täby centrum

Idag började skolan igen. Faktiskt helt okej, eftersom det för min del känns som jullovet har hållit på i en halv evighet. Det har varit så mycket saker som hänt. Emma kläckte ur sig en rolig kommentar på matten idag. Läraren, Lars, frågade om vi var utvilade nu efter lovet. Emmas svar blev: Nä jag är tröttare nu än vad jag var när vi fick lov. Stämmer faktiskt på något underlig vis. Antar att man vänder upp och ner på dygnet och sedan när man ska försöka ställa tillbaka det blir det jobit värre...

Vi hade ingen naturkunskapidag, in fact så har vi haft vår sista naturkunskapslektion i denna kursen !! Woho, aldrig mer naturkunskap A. Hata det tråkiga ämnet, det var ju därför jag valde sam, eller i alla fall nånting ditåt. Naturkunskapen var sista lektionen för dagen, så vi fick sluta tidigare. Jag, John, Maral, Gustaf och Emma drog till Täby centrum. När vi väl var framme tog jag farväl av mina kära klasskamrater och gick för att träffa Freddi. Hade inte träffat henne på hur länge som helst kändes det som. Vi hade en del att ta igen. Vi gick väl mest omkring och tittade i affärer och pratade. Det går alldeles för lång tid mellan att vi ses! 

Min kära kompis Jennifer är i Tyskland nu med sin klass. Skulle också vilja göra någonting sånt med min klass. Vi får väl se hur det blir med den saken. Senast jag var på klassresa måste varit i sjuan när vi var i Medevi Brunn i Östergötland. Shiet vad sura vi var för att vi inte fick åka till Öland som alla tidigare sjuor hade gjort. Jag börjar skratta vara jag tänker på hur mycket fördomar vi hade, jag och mina (före detta)klasskamrater hade. Men det blev ju hur bra som helst. Vi hade verkligen roligt 
den tiden. Jag önskar att resten av högstadiet kunde ha blivit lika bra som den tiden vi hade där. 

För övrigt har jag inte mycket mer att skriva, faktiskt. Det har inte hänt så mycket som är värt att skriva om här i alla fall.

Ha det bra!
//Amanda

Lista - för att jag hade tråkigt


Personfakta:
Namn: Amanda
Kön: Kvinna.
Ålder: 16 år.
Längd: 177 cm typ      
Hårfärg:
Någon slags brun.
Ögonfärg: Blåa.


Har du någonsin:
Ätit sushi: Nja... smakat... men inte beställt/köpt själv
Stått på scen: Jadå :D
Varit ihop med någon som varit otrogen: Nopp
Klättrat på berg: Ja, absolut, men inte seriöst.
Sett vita huset: Bara på TV.


Antingen eller:
Kallt eller varmt: VÄRME!!!
Spets eller satin: Spets
Svart eller rött: Svart
Regn eller snö: Snö
Rosor eller tusensköna: Rosor tror jag...
Vår eller höst: Våren
Matte eller engelska: Engelska


Motsatta könet:
Gillar du någon just nu från det motsatta könet: Ja...
Vet den om det: Tror det... men man vet aldrig ;)

Inom de 48 timmarna:
Kramat någon: absolut
Kommit sams med dina föräldrar: Har inte bråkat med dem så, nej..
Bråkat med en kompis: Nej


Gillar du att:
Ge kramar: Jadå :)
Ge massage: Ja, det är trevligt.
Gå promenader i regnet: Beror på med vem, och om det ösretnar så avstår jag gärna.


Övrigt:
Vad gjorde du förra sommaren: Förra sommaren... känns som det var ett tag sedan. Då var jag på konfirmationsläger, jag döptes och konfirmerades. Jag var i Kroatien men familjen, och var en hel del med mina kusiner. Jag träffade kompisar och njöt av sommarlovet. Sommaren 05... underrbara minnen därifrån!! En härlig sommar :)
Svär du för mycket: Ja, jag ska sluta med det...
När duschade du senast: I morse.
Vilken färg är det på dina byxor just nu: Ljusblåa jeans
Vilken låt lyssnar du på just nu: Ingen faktiskt.
Vad är bredvid dig just nu: Mitt rum, garderob med mera.
Hur ser ditt skrivbord ut (till datorn): Vitt och långt. Jag får plats med en del saker på det.
Vad var det sista du åt: Fruktsallad och choklad.
Vem vill du spendera resten av ditt liv med: Jag vet inte....
Har du en lavalampa: Nej.
Hur är vädret just nu: Mörkt och stjärnklart.
Vad gjorde du igår kväll: Satt inne på MSN, pratade med människor jag inte träffat på två veckor, tittade på tv med syrran ;P
Vem pratade du sist med på telefon: Stefan
Vad gör dig glad: Goda vänner.
Vart skulle du vilja du åka: Till Australien och Nya Zeeland, verkar så himla häftiga länder!
Vill du ha barn: Jadå.
Vad ska dom heta: Ingen aning, har faktiskt inte tänkt speciellt mycket på det. Jag har ju hela livet framför mig :D

min dag

Idag har jag varit med mina kära vänner AC och Stefan. Jag hade inte träffat dem på mer än två veckor så det var trevligt att träffas igen. Vi gjorde inte så mycket, spelade singstar och FIFA på nya playstationet och slappade. Jag hade kul, hoppas att de också hade det.

Vi tittade på filmen "RENT", jag tror det var tredje eller fjärde gången jag såg den. Otroligt bra film, verkligen! Se den!!

igår satt jag i bilen hela dagen. 65 mil ungefär är det till mina kusiner som jag var hos i två veckor, över både jul och nyår. Det tog oss ungefär åtta timmar att komma hem. Det var en del trafik och det är rätt dåliga vägar, de går igenom många småbyar och sådär. Men, men, jag och syrrorna satt i baksätet och kollade på DVD. Pappa köpte den på mellandagsrean. Väldigt bra sak, vi åker ju bil en del och med den inkopplad går tiden mycket fortare. Det är skönt.

Well, well. På måndag börjar skolan igen. Det känns som det var evigheter sedan vi fick jullov. Ska bli kul att träffa alla igen.

"But I Know Blue, Only Blue, Lonely Blue, Within Me, Blue Without You" - "Without you" från filmen "RENT"

Jag tänker på dig jättemycket gumman. Jag vet att du har det jobbigt nu, men du ska veta att jag finns här för dig. För mig betyder du jättemycket. Utan dig hade jag knappt varit någonting nu. Ditt stöd för mig när jag hade det som jobbigast betydde massor. Jag önskar jag kunde hjälpa dig på samma sätt nu. Tack för att du finns och ta hand om dig!

Gott nytt år

Nytt år, nya saker, nya händelser, nya människor.

Varit frånvarande ett tag, ledsen för det, men jag har varit i norrland, 10 mil väster om Umeå i en liten by på 40 invånare. De har nyss fått bredband, men det blev aldrig möjlighet eller tillfälle för mig att sätta mig vid datorn och blogga. Julen var bra. Den var trevlig, blev inte riktigt som vi hade tänkt oss men efter omständigheterna bra. Det känns som lovet har präglats av känslor som åker bergochdalbana. Inte ovanligt för tonåring, vissterligen, men värre än vanligt. Det är inte alltid någon man älskar håller på att dö och alla runt omkring är ledsna och allvarliga. Nu mår han i alla fall bättre, känns skönt, jag önskar att han kunde bli bra. Det är vad jag önskar. Man lär sig vad som är viktigt när saker som denna händer. Man lär sig att uppskatta det man har i stället för att längta efter det man inte har.

Det var ungeför det jag ville ha sagt idag. God jul och gott nytt år alla! Hoppas ni mår bra. Många kramar // A

RSS 2.0