Traena dag 2

Traena visade dagen därpå upp ett betydligt vackrare ansikte med strålande sol och hela 18 grader varmt! Axel, den någorlunda tama fiskmåsen gjorde oss sällskap på morgonen ute på kajen.

Här är sjöboden som vi bodde i! Vi bodde på övervåningen och på nedervåningen fanns en mulltoa, ett tvättställ, fiskegrejor och en del annat smått och gått.



Den lilla och den "stora" båten som vi blev hämtade i dagen innan



Karros farbror Jocke var ett stort fan av fiske, det var egentligen hela familjen, men han tog i alla fall med oss till baksidan av ön för att fiska lite torsk.



Baksidan av traenstaven.



Trots att det var rätt mycket sjö och gungade ordentligt kom vi ändå hem med bra fångst. Karro fick en riktig baddare till torsk, tre kilo vägde den!



Jag fick också en fisk, en torsk, men den var inte riktigt lika stor och fin som Karros... Men lika god var den, vi åt upp dem till middag!



Högst uppe på en av topparna ligger en NATO-station, som visserligen är obemannad nu, men som var bemannad först. Upp till denna natostation sprang de som arbetade där. Och då fanns inte den tunnel genom berget som finns idag, utan man sprang helt enkelt upp för berget, vilket var väldigt brant. Vi bestämde oss för att klättra upp dit och sedan gå tunneln ner.



Men innan vi började klättrningen gick vi in i en av de största grottorna på ön, där man varje år brukar ha konserter. Tänk att få stå och uppträda med denna utsikt!



På väg uppåt!



Det var jättebrant, antagligen brantare än vad det ser ut, för stundtals gick vi inte utan snarare drog oss upp....



Efter en låååång klättrning, en aning varma och goa, kom vi slutligen upp, och belönades med en fantastisk utsikt!



Som sagt, fin utsikt



Den enda vägen på ön.


Sedan avslutade vi dagen med att äta upp fisken vi fångat tidigare, fiska lite från land, lite läsning och sedan sova. Vi kom i säng relativt tidigt, klockan var innan två i alla fall... med tanke på att det var ljust dygnet runt så blev man aningens knäpp och vände på dygnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0