Äventyr i Norge!

Här kommer den efterlängtade resumén av vad jag egentligen har gjort de senaste tre veckorna!



Efter lite mer än 16 timmars bussresa kom vi äntligen fram till Mo i Rana. Lapplandspilens direktbuss körde oss hela vägen från Stockholm upp till Mo i Rana. Väl framme möttes vi av regn och en ganska död stad, endast en restaurang hade öppet, så där åt vi, hungriga som vi var. Efter maten väntade 4 timmars väntetid på en buss som skulle ta oss till....


Men det visade sig att Karros farbror också skulle ut till Traena, så när vi väntat i tre timmar ringer han, och vi får i stället skjutss till Stokkvågen, som inte ens är en byhåla, det är en kaj och på kajen finns ett väntrum. Det är vad som finns i Stokkvågen.


Efter 1,5 timmars båtresa kommer vi äntligen fram till Husöja, Traena. Där väntade Karros farfar på oss med sin lilla båt för att ta oss vidare till Sanna, där vi skulle bo.


Första bilden på sjöboden! Huset med grönt tak, det är där vi bodde. Det var väldigt dimmigt när vi kom, så man såg knappt de höga bergen som finns bakom.



När vi ätit middag åkte vi ut med båten och fiskade. Jag, som aldrig någonsin fiskat ordentligt förut fick napp direkt. Sej stod på menyn!



Karro lyckades dessutom få en makrill!



Fångsten, och framförallt fiskrenset tilltalade fiskmåsarna.... När bliden är tagen är klockan närmare elva på kvällen, även om midnattsskolen inte sken längre så var det väldigt ljust om nätterna, det blev inte ordentligt mörkt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0